Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 34, 2021

Siste nytt

Line Eikenes Langsholt
Vil ha innspill til nye anbefalinger om brukermedvirkning Helsedirektoratet starter i disse dager opp arbeidet med nye nasjonale faglige anbefalinger om brukermedvirkning for psykisk helse og rus. Dette var temaet på en digital konferanse fredag.
Illustrasjonsfoto: belte på seng
Lokale tjenester er en ressurs for å forebygge tvang NAPHA etterlyser recovery og lokale tjenesters rolle i vårt høringssvar til nye faglige råd om forebygging og riktig bruk av tvang.
Foredrag om IPS-forskning v/ Silje Reme - produsert av Korus Midt
Se foredrag om stort forskningsprosjekt på IPS innen arbeid og psykisk helse – Mennesker med alvorlige psykiske lidelser kan fungere i lønnet arbeid Det sier Silje Reme, professor på Psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo. Sammen med kollegaer har hun forsket på effekten av IPS i Norge, og nå også presentert funnene i en kort video.
Gradueringshatt
Nødskrik fra et trangt rom –Jeg frykter at akademiseringen av feltet for psykososial helse fører til større avstand og at det bidrar til å sementere maktforhold. Det kan bli vanskeligere for brukerstemmer å delta i debatten, skriver Odd Volden.