Publisert: 27. juni 2018.   Endret: 12. september 2018
Årets pårørendekommune 2017, Ålesund

ÅLESUND VANT I FJOR:  Fra venstre rådgiver i Ålesund kommune Lisbeth Slyngstad, prisutdeler og helseminister Bent Høie, prosjektleder i Pårørendeprosjektet i Ålesund Eva-Brit Langva, leder av helse og velferdsutvalget i Ålesund kommune Svein-Rune Johannessen og erfaringskonsulent Emthe Vollstad O´Neill. FOTO: Gunder Christophersen/BarnsBeste.

Hvem bør bli årets pårørendekommune 2018?

Hvem bør bli årets pårørendekommune 2018?

Siste frist for å foreslå årets pårørendekommune er 20. september. I fjor ble Ålesund kåret for sitt gode tilbud. Fortell oss hvem du mener fortjener prisen i år!

-Vi nærmer oss 80 nominasjoner nå, men ønsker oss flere! I fjor fikk vi opp mot 100 nominasjoner, og vi satser på å toppe dette, sier daglig leder av Pårørendesenteret og leder av nominasjonskomiteen, Unn Birkeland.

-Uavhengig av diagnose

17. oktober deles prisen ut av helseminister Bent Høie, under Pårørendesenterets jubileumskonferanse i Sandnes kommune i Høies hjemfylke Rogaland.

-Vi tenker på pårørendesamarbeid uavhengig av diagnose og alder, sier Birkeland.

Alle kan nominere

Blant de ønskede kvalitetene hos kommunene som nomineres i konkurransen er at de kan vise til solide planer for pårørendesamarbeid, prosedyrer og retningslinjer for arbeidet, samarbeid mellom kommunen og pårørendeorganisasjoner, og gjerne dedikerte stillinger for dette arbeidet.

Alle kan nominere kommuner, enten man selv er pårørende, ansatt eller engasjert i en pårørendeorganisasjon, jobber i tjenesten eller har andre roller i pårørendearbeidet.

-Skikkelig boost

Prisvinneren får et kunstverk gitt av Bjørg Thorhallsdottir, og 10.000 kroner som kommunen kan bruke på kompetansehevende tiltak.

Da Ålesund i fjor vant historiens første utdeling av prisen, uttrykte rådmann Liv Stette at det var en skikkelig boost for dem.

-Vi opplever at prisen ga oss selvtillit i arbeidet med å samhandle med pårørende, både i direkte kontakt og gjennom pårørendes interesseorganisasjoner, uttalte Stette.

I forbindelse med utdelingen hadde både TV2 og Sunnmørsposten reportasjer om vinnerkommunen Ålesund og deres arbeid med pårørende.

 

JURYLEDER: Unn Birkeland, daglig leder Pårørendesenteret.
ÅRETS PÅRØRENDE-KOMMUNE 2018
  • Pris som deles ut av helseminister Bent Høie 17. oktober.
  • Komiteen som kårer Årets pårørendekommune består av Pårørendesenteret, BarnsBeste, Nasjonalt kompetansenettverk for barn som pårørende, NK LMH (Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse), Pårørendealliansen, PIO (Pårørendesenteret i Oslo), NKS Veiledningssenteret for pårørende  i Nord-Norge og NAPHA (Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid i kommunen).

 

Kommenter:

Mer om

nyheter pårørende

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen