Barneverntjenestene i 12 kommuner i Gudbrandsdalen har positive erfaringer med å hjelpe familier og deres nettverk til selv å finne løsninger på egen situasjon gjennom familieråd. Nå videreføres prosjektet.
-Flere familier i Gudbrandsdalen får tilbud om familieråd. Barn og familier får være med å bestemme når viktige avgjørelser i deres liv skal tas, skriver Rannveig Ohren i en artikkel på psykiskhelsearbeid.no.
Ohren er prosjektleder for Familieråd 12K. Prosjektet skulle vare i to år fra 2010-2011, men er blitt forlenget ut 2012. Navnet 12K kommer av at det er et samarbeid mellom 12 kommuner, der målet er å gjøre familieråd til et implementert tiltak i barneverntjenestene i disse kommunene.
-I 2010 ble det gjennomført åtte familieråd i prosjektkommunene. I 2011 er det gjennomført 25 familieråd. Det blir spennende å følge aktiviteten i 2012, skriver Ohren.
Familieråd er en beslutningsmodell der barnevernet gir den aktuelle familien og deres nettverk mulighet til å være med på å bestemme når viktige avgjørelser i deres liv skal tas. De finner selv løsninger og får ansvar for å gjennomføre dem.
Det var ett av poengene, da Fremsam, nettverk for helsefremmende samfunn, arrangerte nettverkssamling om bærekraft og folkehelse.
– Vi vil forske på hvordan deltakerne opplever å komme tilbake til arbeidsstedet sitt med «naturen i ryggsekken», sier Lerstein og Jones
– Spesialisthelsetjenesten var god å ha, da midlene rant ut, og kommunene ikke klarte å prioritere å støtte Recovery Ressursbase
– Det kan demme opp for negativ utvikling, både menneskelig og økonomisk, sier Petter A. Linstad, folkehelsekoordinator i Eidskog kommune.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?