Odd Volden legger kamprop til side og forteller om vellykket psykisk helsearbeid - om møtet med legen som hjalp.
-Generelt for innleggelsene mine gjelder det at møtene med medpasienter har vært mer minneverdige enn møtene med fagfolkene. Men denne gangen møter jeg en hjelper som virkelig hjelper, skriver Odd Volden.
I det personlige innlegget Et godt møte, går Volden tilbake til 1998. Han forteller også hvorfor han siden har fulgt alle rådene akkurat denne legen ga ham.
-Samtalen med assistentlegen fungerer fantastisk bra, fordi han framstår som svært autentisk, relaterende, relevant, personlig, troverdig og konkret, forklarer Volden.
”Å skape den gode relasjon” er det de fleste terapeuter fremholder som jobb nr. 1. Volden peker på hva som må til for å få til akkurat det: Du må være relevant, hvilket vil si å være av betydning for den andre.
-Noe av det som gjør denne assistentlegen relevant for meg, er at han selv på et vis er en outsider…
Det var ett av poengene, da Fremsam, nettverk for helsefremmende samfunn, arrangerte nettverkssamling om bærekraft og folkehelse.
– Vi vil forske på hvordan deltakerne opplever å komme tilbake til arbeidsstedet sitt med «naturen i ryggsekken», sier Lerstein og Jones
– Spesialisthelsetjenesten var god å ha, da midlene rant ut, og kommunene ikke klarte å prioritere å støtte Recovery Ressursbase
– Det kan demme opp for negativ utvikling, både menneskelig og økonomisk, sier Petter A. Linstad, folkehelsekoordinator i Eidskog kommune.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?