Erfaringsnettverket fungerer godt som gruppe på Facebook. De positive sidene ved å uttrykke seg gjennom sosiale medier er viktigere enn de negative sidene, mener Odd Volden.
I blogginnlegget Erfaringsnettverket på Facebook lever skriver Odd Volden om det positive ved å møtes på nettet.
Odd Volden oppfordrer psykisk helsearbeidere til å tipse sine brukere om Facebook-gruppen Erfaringsnettverket!
Rundt 350 personer er i dag medlemmer av gruppen. De er aktive og skaper et levende forum med innlegg og dialog.
Ved siden av behandling og hjelp fra offentlige tjenester, kan kommunikasjon med andre på sosiale medier gi pusterom og fellesskap.
-Uansett hvor god hjelp vi får, vil vi ofte, i hvert fall i noen faser av behandlingen og rehabiliteringen, ha god tid, mange spørsmål og mye som skal fordøyes og forstås. Erfaringsnettverket viser oss at vi ikke er alene, skriver Volden.
Å uttrykke seg åpent på sosiale medier kan også gi negative utfall. Kanskje meddeler noen seg om noe, og angrer etterpå. Dette poenget tar Volden også med i innlegget sitt.
-Vi kan komme til å utlevere sider ved seg selv og andre som kanskje burde vært forbeholdt mindre åpne fora, sier han.
Men, han er likevel mindre bekymret for det siste, og gir et lite spark til potensielle arbeidsgivere som "googler" og forkaster eventuelle arbeidssøkere.
-Hvem vil egentlig jobbe for en sjef som ikke vil ansette folk som har psykiske problemer?
Det er ikke vanskelig å opprette en gruppe på Facebook. Mer utfordrende er det å skape liv i den.
-Erfaringsnettverket har fått det til. Det postes og likes lenker, erfaringer og kommentarer jevnt og trutt, forteller Volden.
Det var ett av poengene, da Fremsam, nettverk for helsefremmende samfunn, arrangerte nettverkssamling om bærekraft og folkehelse.
– Vi vil forske på hvordan deltakerne opplever å komme tilbake til arbeidsstedet sitt med «naturen i ryggsekken», sier Lerstein og Jones
– Spesialisthelsetjenesten var god å ha, da midlene rant ut, og kommunene ikke klarte å prioritere å støtte Recovery Ressursbase
– Det kan demme opp for negativ utvikling, både menneskelig og økonomisk, sier Petter A. Linstad, folkehelsekoordinator i Eidskog kommune.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?