Psykologer i videregående skoler, som skal bidra til at flere elever fullfører studiene. Dette er blant det Helsedirektoratet håper kommunene søker om støtte til når 60 millioner kroner nå er lyst ut.
LYSER UT MIDLER: Anette Mjelde, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet. FOTO: Privat
LYSER UT MIDLER: Anette Mjelde, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet. FOTO: Privat
–Vi håper blant annet å få søknader fra kommuner som ønsker å prøve ut psykolog tilknyttet den videregående skole, i nært samarbeid med skolehelsetjenesten. Dette vil være med på å styrke regjeringens satsning med NY GIV, hvor målet er å redusere frafall i skolen, sier avdelingsdirektør i Helsedirektoratet, Anette Mjelde, til direktoratets nettside.
27. juni lyste Helsedirektoratet ut 60 millioner kroner som kommunene kan søke om for å rekruttere psykologer.
Det er kommet nye regler for rekruttering av psykologer i de kommunale helse- og omsorgstjenestene. Reglene stiller kommunene friere i forhold til organisering av psykologkompetansen. Antall år med tilskudd er forlenget, og arbeid med rusmiddelproblemer er inkludert.
Det var ett av poengene, da Fremsam, nettverk for helsefremmende samfunn, arrangerte nettverkssamling om bærekraft og folkehelse.
– Vi vil forske på hvordan deltakerne opplever å komme tilbake til arbeidsstedet sitt med «naturen i ryggsekken», sier Lerstein og Jones
– Spesialisthelsetjenesten var god å ha, da midlene rant ut, og kommunene ikke klarte å prioritere å støtte Recovery Ressursbase
– Det kan demme opp for negativ utvikling, både menneskelig og økonomisk, sier Petter A. Linstad, folkehelsekoordinator i Eidskog kommune.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?