Finn ut hvordan unge trives på skolen, hvor mange som har psykiske lidelser og hvordan bruken av medisiner for denne gruppen er i din kommune og ditt fylke. Årets folkehelseprofil for alle landets 428 kommuner er nå klar.
Det er tredje gang at Folkehelseinstituttet gir ut folkehelseprofil for alle landets kommuner og fylker. Dermed kan man se utviklingen for de tre siste årene.
Trivsel, mobbing og psykisk helse
Blant det som måles er:
-Folkehelseprofilene er nyttige ved at de viser både hvordan den enkelte kommune og det enkelt fylke ligger an sammenlignet med landet forøvrig, og ved at man kan se utviklingen over tid, sier faglig rådgiver i NAPHA, Kjetil Orrem.
Han mener oversikten kan hjelpe kommuner med å se hvilke områder de skal prioritere opp og ned.
-Oversikten forteller både hvor det må settes inn større innsats, og hvor man kan satse på å opprettholde det gode arbeidet som allerede gjøres, sier han.
Det var ett av poengene, da Fremsam, nettverk for helsefremmende samfunn, arrangerte nettverkssamling om bærekraft og folkehelse.
– Vi vil forske på hvordan deltakerne opplever å komme tilbake til arbeidsstedet sitt med «naturen i ryggsekken», sier Lerstein og Jones
– Spesialisthelsetjenesten var god å ha, da midlene rant ut, og kommunene ikke klarte å prioritere å støtte Recovery Ressursbase
– Det kan demme opp for negativ utvikling, både menneskelig og økonomisk, sier Petter A. Linstad, folkehelsekoordinator i Eidskog kommune.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?