Petter (51) drømte om å beholde boligen og kjøre Harley Davidson. Han er en av elleve brukere av ACT-team som forteller hvordan de oppnådde bedring, i et nytt magasin.
Forsiden til det nye magasinet om ACT-brukeres bedringshistorier.
Forsiden til det nye magasinet om ACT-brukeres bedringshistorier.
Anette Mjelde, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet.
-Det viktigste med ACT-teamet er at de er tilstede. Av og til er det hjelp bare å vite at de er der hvis jeg trenger noen å ringe til, sier motorsykkelentusiasten Petter.
-Intervjuene viser at bedring kan være så mangt. Noen er blitt rusfrie, andre ruser seg mindre enn før. Noen er i arbeid, andre har endelig fått en hverdag som gir mer mening. Alle forteller om mindre symptomer, økt livskvalitet og om betydningen av å få hjelp på flere livsområder samtidig, over tid og til riktig tid, skriver avdelingsdirektør i Helsedirektoratet, Anette Mjelde, i forordet.
Det er Helsedirektoratet og Nasjonal kompetansetjeneste ROP som har laget det nye magasinet.
Anette Mjelde, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet.
Det var ett av poengene, da Fremsam, nettverk for helsefremmende samfunn, arrangerte nettverkssamling om bærekraft og folkehelse.
– Vi vil forske på hvordan deltakerne opplever å komme tilbake til arbeidsstedet sitt med «naturen i ryggsekken», sier Lerstein og Jones
– Spesialisthelsetjenesten var god å ha, da midlene rant ut, og kommunene ikke klarte å prioritere å støtte Recovery Ressursbase
– Det kan demme opp for negativ utvikling, både menneskelig og økonomisk, sier Petter A. Linstad, folkehelsekoordinator i Eidskog kommune.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?