Flere sentrale aktører har samarbeidet om et oppslagsverk for offentlig ansatte som jobber med tiltak og tjenester for ungdom.
Det er urovekkende mange unge som faller utenfor utdanning og arbeidsliv. Derfor har barne-, ungdoms-og familiedirektoratet, Nav, Helsedirektoratet, Utdanningsdirektoratet, Arbeids- og velferdsdirektoratet, Husbanken og Det kriminalitetsforebyggende råd, som har samarbeidet om oppslagsverket.
Oppslagsverket tar for seg ungdom i aldersgruppen 15-25 år, som har høy risiko for å få vansker eller allerede har problemer. Å jobbe med denne målgruppen er et komplekst fagfelt. Det pekes på at de ungdommene det gjelder ofte trenger et bredt spekter av tiltak, gjerne fra flere instanser eller tjenester. Denne utgivelsen gir en kunnskapsoversikt på feltet, men er skrevet slik at de ulike delene og kapitlene også kan leses uavhengig av hverandre. Oppslagsverket kan derfor også brukes som kilde til hurtig og lett tilgjengelig informasjon, om for eksempel andre tjenesters ansvar, når man står ovenfor et konkret problem hos en ungdom man er i kontakt med. For de som ønsker mer informasjon enn den de finner i oppslagsverket, blir det henvist til aktuell litteratur, forskning og nettsider.
De overordnede temaene i oppslagsverket er:
I del en redegjøres og drøftes benevnelsen marginalisert ungdom. Deretter tar del to for seg ulike offentlige sektorer og tjenesters ansvar for å motvirke at ungdom faller utenfor utdanning og arbeidsliv. Her ses det også på hvilke virkemidler de ulke tjenestene har. De sektorene som omtales er helse, utdanning, barnevern, arbeid og velferd, justis, bolig. Del tre handler om samarbeid, og det presenteres noen samarbeidsmodeller og tiltak. Her redegjøres det også for hvilke muligheter taushetsplikten gir for å utveksle informasjon.
Du finner den elektroniske versjonen av oppslagsverket her. Det kan også lastes ned i PDF-format via egen link.
Kilde:
Hentet 25.03.12 fra http://www.bufetat.no/nyheter/Oppslagsverk-for-deg-som-jobber-med-tiltak-og-tjenester-for-ungdom/
Det var ett av poengene, da Fremsam, nettverk for helsefremmende samfunn, arrangerte nettverkssamling om bærekraft og folkehelse.
– Vi vil forske på hvordan deltakerne opplever å komme tilbake til arbeidsstedet sitt med «naturen i ryggsekken», sier Lerstein og Jones
– Spesialisthelsetjenesten var god å ha, da midlene rant ut, og kommunene ikke klarte å prioritere å støtte Recovery Ressursbase
– Det kan demme opp for negativ utvikling, både menneskelig og økonomisk, sier Petter A. Linstad, folkehelsekoordinator i Eidskog kommune.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?