Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 48 og 49

Siste nytt

Anne Kristine Bergem
Skeptisk til nytt Øyeblikkelig hjelp-ansvar i kommunene Flere er skeptiske til at kommunene fra nyttår skal kunne tilby øyeblikkelig hjelp-plasser til personer i krise som følge av psykisk helse- eller rusproblemer. Helsedirektoratet mener det skal gå bra.
NAV-direktør Sigrun Vågeng
Psykisk helse viktig NAV-utfordring Mange unge med psykiske problemer, økt skolefrafall og lav andel med psykiske lidelser i jobb, er sentrale NAV-utfordringer fremover.
coaching1
Hjemløs, men ikke håpløs -Housing First sine verdier er tuftet på å jobbe på lag med deltakerne. Da får vi frem ressurser både hos deltakere og ansatte!
Silje Endresen Reme
IPS virker – også i Norge! 10 prosent flere med alvorlige og moderate psykiske lidelser ut i jobb med IPS enn med tradisjonell oppfølging, viser ny evaluering.
lene sommerseth-hansen
Eneste psykolog, men ikke alene Hun tenkte det ville bli en faglig nedtur å forlate Oslo for å bli psykolog i Vågan kommune, Lene Sommerseth Hansen. I stedet har hun fått en faglig boost.
Camilla Torp og Åse Skjølberg
-Vi stiller spørsmål som treffer folk som er innlagt -Et spørsmål som gir mange fine svar er hvordan ville din drømmedag på psykiatrisk døgnpost se ut, sier medforskerne Camilla Torp og Åse Skjølberg.
Trond Asmussen og Solrun Steffensen
Mener alle kommuner bør tilby Rask psykisk helsehjelp Rask psykisk helsehjelp virker, og det er ingen ventetid. Har kommunene råd til ikke å bruke det, spør NAPHA-rådgivere i debattinnlegg.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Skam illustrasjon
Skamfølelse som pårørende Det er mange følelser rundt det å være pårørende til en rusmisbruker. Den ene følelsen er skam, skriver Merete Almås.