Publisert: 13. november 2017.   Endret: 13. november 2017
Ruth Andrea, Maria, Gunnhild (regissør) og Benjamin, Stemmene i hodet

SCHIZOFRENIDAGENES ÆRESPRIS 2017: Ruth Andrea (f.v.), Maria, Gunhild Asting (regissør) og Benjamin får Schizofrenidagenes ærespris i 2017 for sitt arbeid med dokumentarserien Stemmene i hodet. Serien viser hvordan psykose kan oppleves, og følger de tre hovedpersonene gjennom en periode. (Foto: Øyvind Markussen / Medieoperatørene)

-Uvurderlig nybrottsarbeid

-Uvurderlig nybrottsarbeid

Schizofrenidagenes ærespris 2017 er tildelt regissør og medvirkende i dokumentarfilmserien Stemmene i hodet. Det unike innblikket serien har gitt i hvordan psykose kan oppleves, var noe av det juryen fremhevet.

Schizofrenidagenes ærespris tildeles personer eller organisasjoner som har utmerket seg gjennom sitt virke innen psykisk helsefeltet gjennom forskning, behandling, åpenhet, kunnskapsformidling, informasjon og antistigmaarbeid. I fjor mottok Per Fugelli prisen, og i 2015 ble den gitt Fjell kommune.

-Maria, Benjamin, og Ruth Andrea, og regissør, Gunhild Asting får prisen for deltakelse i og arbeidet med NRK-serien "Stemmene i hodet". Sammen har de gjort et uvurderlig nybrottsarbeid innen folkeopplysning om psykisk helse, uttaler juryen for Schizofrenidagenes ærespris 2017.

Se Stemmene i hodet

Dokumentarserien Stemmene i hodet ble vist på NRK 1 første gang i vinter, og er tilgjengelig i NRKs nett-tv i seks måneder til.

Napha.no omtalte serien da den ble vist på NRK i vinter. Gjennom åtte episoder følger vi Maria, Benjamin og Ruth Andrea, som forteller åpent om å leve med og komme seg fra alvorlig psykisk lidelse. Vi møter dem på Bergfløtt behandlingssenter, der det legges vekt på tid og fravær av tidspress. Ingen må være ferdig med et behandlingsopplegg etter ½ år – og så ut. Senteret har også brukerstyrte plasser, og en recovery-tilnærming  kommer klart frem i seriens skildring av behandlingstilbudet.

-Unik folkeopplysning

Maria, Benjamin og Ruth Andrea forteller om hvordan de har opplevd psykose. Animasjon blir i tillegg brukt for å illustrere. Juryen bak æresprisen fremhever nettopp dette:

-Årets prisvinnere har på en nær og autentisk måte, i en ramme av kreative visuelle og auditive virkemidler, bydd på seg selv, og gitt publikum et unikt innblikk i hvordan psykose kan oppleves. Sammen har de gjort et uvurderlig nybrottsarbeid innen folkeopplysning om psykisk helse! skriver juryen i sin uttalelse.

 

Kommenter:

Mer om

schizofrenidagene faglig.kvalitet multimedia recovery nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen