NAPHA fyller ti år og inviterer til video-dugnad. Med selfie-videoer fra engasjerte fagfolk over hele Norge skal vi speile mangfoldet i det psykiske helsearbeidet.
VIL SE DEG PÅ FILM: Strømsnes Røe lager i samarbeid med NAPHA en film etter prinsippet croudsourcing. Vi vil at dere i kommunalt psykisk helsearbeid skal bidra til filmen, som vil bli vist i februar. (F.v: Knut Røe, Helge Andersen, Roy Strømsnes og Mari Nilsen Neira.)
VIL SE DEG PÅ FILM: Strømsnes Røe lager i samarbeid med NAPHA en film etter prinsippet croudsourcing. Vi vil at dere i kommunalt psykisk helsearbeid skal bidra til filmen, som vil bli vist i februar. (F.v: Knut Røe, Helge Andersen, Roy Strømsnes og Mari Nilsen Neira.)
NAPHA inviterer dere som har erfaring fra psykisk helse og rustjenester i Norge til å sende inn selfie-videoer. Si din mening om utviklingen innen psykisk helsearbeid. Hva har feltet fått til? Har det skjedd noe viktig der du holder til, i din kommune? Hva motiverer til innsats? Hva blir viktig i årene framover?
Videoene blir redigert sammen til én film og vist under NAPHAs jubileumsfeiring i Trondheim - og på napha.no - 14. februar. Filmen skal speile bredden i psykisk helsearbeid, fra nord til sør, øst til vest. På denne måten blir mange flere av dere i praksisfeltet bragt inn i feiringen enn de som er fysisk til stede i Trondheim.
For å bli med på video-dugnaden trenger du ikke mer enn en mobiltelefon. Du kan holde den selv mens du filmer. Det er nettopp enkle selfie-videoer vi ønsker oss. Har du noen til å holde telefonen for deg, er det helt i orden.
Har du én eller flere kolleger som du ønsker å stille opp sammen med foran kamera, er det også helt i orden.
Det er et par ting vi i NAPHA er nøye på. Alle må svare på de samme spørsmålene. Og svarene må være korte, maks 40 sekunder.
Siste frist for innsending av videoer er mandag 21. januar.
Har du/dere lyst til å være med? Har du lyst til å vite mer om video-dugnaden? Ta kontakt med samarbeidspartneren vår, Strømsnes Røe. De har ansvaret for videoproduksjonen:
908 74 319
De sitter klare til å sende deg den «kokeboka» du trenger for å delta i video-dugnaden, blant annet spørsmålene du skal besvare i videoen, tips om lys- og lydforhold, hvordan du skal sende inn opptaket, hvordan videoene vil bli redigert og brukt osv. Du får også tilgang til en demo-video som illustrerer hvordan et opptak kan se ut.
Folkene i Strømsnes Røe er også tilgjengelige som rådgivere på telefon hvis du ønsker tips når du planlegger, gjennomfører og sender inn bidraget ditt.
Det var ett av poengene, da Fremsam, nettverk for helsefremmende samfunn, arrangerte nettverkssamling om bærekraft og folkehelse.
– Vi vil forske på hvordan deltakerne opplever å komme tilbake til arbeidsstedet sitt med «naturen i ryggsekken», sier Lerstein og Jones
– Spesialisthelsetjenesten var god å ha, da midlene rant ut, og kommunene ikke klarte å prioritere å støtte Recovery Ressursbase
– Det kan demme opp for negativ utvikling, både menneskelig og økonomisk, sier Petter A. Linstad, folkehelsekoordinator i Eidskog kommune.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?