Charlotte Lunde, Birgit Valla og Ove Mellingen møter du på Brunostakademiet i mai 2021

Ungt utenforskap i pandemiens tid - Brunostakademiets webinar 11. mai

Barne- og ungdomspsykiatriske helsetjenester melder om kraftig økning i pågangen under Covid-19 pandemien. Dette webinaret vil spørre om det er på tide å tenke nytt om hvordan vi bedre kan møte mennesker i krise.
Tid og sted

Zoom webinar

11. mai 2021 kl 09:00 - 11. mai 2021 kl 13:00

BILDET: Charlotte Lunde (tv) og Birgit Valla er foredragsholdere og Ola Mellingen (redaktør i Telemarksavisa) skal lede paneldebatten.

Brunostakademiet ble arrangert første gang i 2017. Det er et samarbeid mellom Skien kommune,  Sykehuset i Telemark og NAV. Med NAPHA på laget utvides arrangementet denne gangen til hele landet!

Du er invitert til å delta Tirsdag 11. mai 2021 kl. 09.00–13.00. Webinaret holdes i ZOOM - se påmelding og informasjon nedenfor.   

En pandemi av psykiske lidelser?

Mange har advart om at vi står overfor en pandemi av psykiske lidelser, det skriver også Aftenposten på lederplass i dag.  I dag, fredag 30.04 leverer Peder Kjøs'ekspertuvalg en rapport om psykisk helse og rusbruk i befolkningen under pandemien. Ekspertutvalget foreslår 31 tiltak for å møte utfordringer etter pandemien. Samtidig sier Peder Kjøs til nrk at pandemien ikke ser ut til å ha gitt så alvorlige psykiske konsekvenser som mange hadde fryktet, men at de som hadde det vondt fra før, har fått det verre. Trenger vi mer og bedre helsetjenester?

Men, er det tegn på sykdom å bli redd eller nedstemt stilt overfor økonomisk usikkerhet, isolasjon og risiko for alvorlig sykdom og død av Covid 19? Noen av oss rammes hardere enn andre. For å få hjelp og trygdeytelser kan vi styres inn i en sykdomsforståelse og passivitet der psykiatriske diagnoser er inngangsbilletten. I dette webinaret spør vi om det er på tide å tenke nytt om hvordan vi bedre kan møte mennesker i krise.

Last ned programmet

Innlegg

Det blir innlegg med Birgit Valla, som mener barn og unge trenger en helt annen tilnærming enn det som er hovedstrukturen innen barne- og ungdomspsykiatrien i dag, og det er på tide å endre systemene. Og, med  Charlotte Lunde, lege med klinisk erfaring fra spesialisthelsetjenesten, men har også en cand.mag. i idéhistorie og flere års erfaring som journalist, bl.a for TV2-nyhetene, Aftenposten, Dagbladet og NRK Super.

Paneldebatt

Det blir paneldebatt med Jonas Waksvik, erfaringskonsulent ved Talenthuset i Skien, Ann Sol Karlsen som har erfaring med psykiatriske tjenester, NAV-direktør i
Vestfold og Telemark, Terje Tønnessen, avdelingsleder ved Sykehuset Telemarks avdeling for
barne- og ungdomspsykiatri, Anne Kjendalen, ordfører i Skien, Hedda Foss Five og gruppeleder i Skien Høyre, Emilie Schäffer. 

Debattleder er redaktør i Telemarksavisa, Ove Mellingen.

På alles bord - som brunosten!

Representanter for NAV Vestfold og Telemark, Arbeid og helse, Skien kommune og Sykehuset Telemark startet Brunostakademiet i 2017 for å sette fagfeltene psykisk helse og rus i fokus.De ønsker å fremme refleksjon, styrke dialog - og hvorfor ikke: Vi er som brunosten, vi ønsker å være på alles bord, at alle tenker på hvordan det er å ha en psykisk helse - hver dag, til hverdags - ble det sagt i innledningen til forrige brunostseminar. 

Påmeldingsskjema til Brunostakademiet 11.mai Webinaret er gratis.

 

 

Relevante artikler:

Ingen treff...