Unni Borg skriver om temakafé i Bodø. Tiltaket hjelper mange ut av ensomhet og isolasjon.
PUBLISERER i PSYKISKHELSEARBEID.no: Unni Borg, psykiatrisk sykepleier, Bodø har skrevet om temakafé og samarbeid.
PUBLISERER i PSYKISKHELSEARBEID.no: Unni Borg, psykiatrisk sykepleier, Bodø har skrevet om temakafé og samarbeid.
FIRE GANGER i året arrangerer NAPHA denne typen skrivekurs for psykiskhelsearbeidere i kommunene.
KOMMUNE-NORGE: Et kriterium er at deltakerne representerer kommuner med geografisk spredning.
MÅL: Å styrke praksisdokumentasjon fra psykisk helsearbeid.
"Samarbeid om temakafé i Bodø" er den første artikkelen i en serie praksiseksempler fra deltakerne på NAPHAs første skrivekurs. Ti kommuner deltok på kurset.
I mars blir åtte praksiseksempler publisert fortløpende i kunnskapsbasen Psykiskhelsearbeid.no.
Først ut er Unni Borg, psykiatrisk sykepleier ved Oppfølgingstjeneste psykisk helse og rus i Bodø kommune. Hun var ikke i tvil da hun valgte å skrive om temakafeene i Bodø.
- Vi har fått til et utrolig godt samarbeid. Dette er noe jeg gjerne vil tipse andre om, sier hun.
Temakafeene i Bodø får stor oppslutning. 4-5 ganger i året inviteres interesserte til å diskutere et aktuelt tema, oppleve kunst og delta sosialt.
- Vi lærer av hverandre. Både ressursgruppa og de som kommer byr på seg selv. Brukerne gir tilbakemelding om at de trives og får utbytte av å være der, sier Unni Borg.
- Dette er midt i blinken sett i sammenheng med vår satsning på praksisnær dokumentasjon, sier Arve Almvik, redaktør for Psykiskhelsearbeid.no.
Psykiskhelsearbeid.no er åpen for ALLE som vil skrive, men skrivekurstekstene får et "gullstempel". De skal være gode eksempler og inspirere andre som vil dokumentere praksis.
Flere rykende ferske praksiseksempler ligger klare. Redaktøren gleder seg over å kunne presentere dem på løpende bånd i mars.
Blant forfatterne er Øystein Førre, Kårhild Løken, Hege Rismoen, Sverre Jørgensen, Sissel Bø Stene, Tore Gundersen og Håvard Hådem.
Gruppen av psykologer, sykepleiere, sosionomer, en lærer og en representant for brukere av psykisk helsetjenestene deltok på skrivekurs i NAPHAs lokaler i november og januar.
Deltakerne lærte om å jobbe frem godt språk, holde fokus og bygge struktur i en tekst. Resultatet av skriveprosessen er praksiseksempler fra kommuner i hele landet.
Neste gruppe med skrivekurs-forfattere er allerede i gang. De publiserer sine praksiseksempler i april-mai.
Å styrke praksisdokumentasjonen fra fagfeltet psyksisk helsearbeid er en av målsetningene til NAPHA. Kunnskap og erfaring vokser når det deles. Vi vet at det er mange som har noe på hjertet. Det er skrivekurset et bevis på.
- Det var nyttig å systematisere tankene og skrive om erfaringene vi har gjort oss, sier Unni Borg.
FIRE GANGER i året arrangerer NAPHA denne typen skrivekurs for psykiskhelsearbeidere i kommunene.
KOMMUNE-NORGE: Et kriterium er at deltakerne representerer kommuner med geografisk spredning.
MÅL: Å styrke praksisdokumentasjon fra psykisk helsearbeid.
Det var ett av poengene, da Fremsam, nettverk for helsefremmende samfunn, arrangerte nettverkssamling om bærekraft og folkehelse.
– Vi vil forske på hvordan deltakerne opplever å komme tilbake til arbeidsstedet sitt med «naturen i ryggsekken», sier Lerstein og Jones
– Spesialisthelsetjenesten var god å ha, da midlene rant ut, og kommunene ikke klarte å prioritere å støtte Recovery Ressursbase
– Det kan demme opp for negativ utvikling, både menneskelig og økonomisk, sier Petter A. Linstad, folkehelsekoordinator i Eidskog kommune.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?