156 kommuner får nå 27 millioner kroner til å utvikle et forpliktende samarbeid innen psykisk helse.
– Det er viktig at kommuner og helseforetak finner gode modeller for samarbeid om tilbudet til mennesker med psykiske lidelser, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen i en pressemelding 23.juni.
Satsingen startet i 2009. Til sammen er nå 156 kommuner involvert i slike prosjekter. 12 nye samarbeidsprosjekter får tilskudd i 2011.
Satsingen på oppsøkende behandlingsteam videreføres. Det gis i 2011 støtte til 14 ACT-team.
Napha koordinerer de 54 samhandlingsprosjektene som omfattes av tilskuddsordningen.
Rus og psykiske lidelser
– Samarbeidsprosjektene skal ha særlig fokus på mennesker med alvorlige psykiske lidelser eller rusmiddelproblemer. De har ofte behov for tjenester fra flere ulike deler av helsetjenesten samtidig, og er dermed et godt eksempel på samhandlingsreformen i praksis, sier Strøm-Erichsen.
Det var ett av poengene, da Fremsam, nettverk for helsefremmende samfunn, arrangerte nettverkssamling om bærekraft og folkehelse.
– Vi vil forske på hvordan deltakerne opplever å komme tilbake til arbeidsstedet sitt med «naturen i ryggsekken», sier Lerstein og Jones
– Spesialisthelsetjenesten var god å ha, da midlene rant ut, og kommunene ikke klarte å prioritere å støtte Recovery Ressursbase
– Det kan demme opp for negativ utvikling, både menneskelig og økonomisk, sier Petter A. Linstad, folkehelsekoordinator i Eidskog kommune.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?