Publisert: 10. august 2011
Mikrofoner
VIL FØRE ORDET: NAPHA-blogger Odd Volden etterlyser at kompetansesentre og interessepolitiske organisasjoner går sammen om en strategi for å sette sitt preg på debatten om psykisk helse. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.no.

-Må sette dagsorden

-Må sette dagsorden

Kompetansesentrene og de interessepolitiske organisasjonene bør samarbeide om å sette dagsorden for psykisk helse-debatten, mener NAPHA-blogger Odd Volden.

- Vi er foreløpig ikke i nærheten av å sette dagsorden for den store psykisk helse-samtalen. I stedet opplever vi at tenketanker som Civita målrettet og systematisk fører ordet om temaer som berører oss sterkt, skriver Volden i sitt nye blogginnlegg "Strategi, strategi, strategi".

Etterlyser samarbeid

Volden mener aktører som NAPHA, NFPH, Rådet for psykisk helse, Mental Helse og erfaringskompetanse.no bør lage en samarbeidsstrategi for å introdusere psykisk helserelatert recoverytenkning og medforskning for allmennheten.

-I år har jeg deltatt på både brukerorganisasjonskonferansen til erfaringskompetanse.no og et seminar for referansegruppa til NAPHA. Begge deler var spennende og engasjerende, men i ettertid savner jeg nok mer fokus på samarbeid om konkrete prosjekter for å nå felles mål, skriver Volden.

Ulike roller

Volden understreker de ulike aktørenes forskjellige roller:

-Nå kan man selvsagt ikke uten videre putte aktører som NAPHA, NFPH, Rådet for psykisk helse, Mental Helse og erfaringskompetanse.no i samme sekk. Ingen av disse kan i sin tur sammenliknes direkte med en tenketank som Civita.

-Uproblematisk

Likevel mener han at et strategisk samarbeid er både gjennomførbart og hensiktsmessig:

-Men interessepolitiske organisasjoner som Mental Helse og NFPH kan faktisk mene hva de vil hvor som helst. Det er helt uproblematisk for kompetansesentrene og de interessepolitiske organisasjonene å snakke sammen om strategier for å spre det gode budskap, mener Volden.


NAPHA-blogger Odd Volden.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen