Publisert: 15. september 2011
Sosial kontakt
-Nå må vi synliggjøre det sosiale og brukerens preferanser, og kreve at masterkandidater i psykisk helsearbeid får mulighet til å gå et spesialiseringsløp som gir dem samme status som lege- og psykologspesialister, mener blogger Odd Volden. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.no.

Vil løfte praksisnær kunnskap

Vil løfte praksisnær kunnskap

-Legene tar kroppen. Psykologene tar sjela. Det sosiale er overlatt til tilfeldighetene, skriver NAPHA-blogger Odd Volden.

-Vi trenger en oppvurdering av den praktiske, erfaringsnære og kontekstbaserte kunnskapen. Det får vi ikke til så lenge helsepolitikerne fortsetter å la seg besnære og forføre av lege- og psykologforeningen, skriver Odd Volden i sitt nye blogginnlegg, Den tredje spesialiteten, på napha.no.

Blir oversett

Volden mener at helsepolitikerne lytter for mye til lege- og psykologforeningen, og at dette går utover psykisk helsearbeidere med annen fagbakgrunn.

-Jeg har ikke noe i mot at det blir flere psykologer i kommunene. Men forutsetningen er at de kommer til erstatning for leger, og ikke på bekostning av alle de dyktige psykisk helsearbeiderne som har og tar videreutdanninger og mastergrader i psykisk helsearbeid, skriver Volden.

-Føler seg låst

-Politikerne står som skolegutter og nikker så fort det piper fra behandleradelen, skriver Volden, som mener dette fører til et dårligere tilbud til brukerne.

-Det er mange brukere som ikke får de tjenestene de fortjener og trenger. Det er mange dyktige fagfolk som føler seg låst. Det er mange fagfolk som opplever at de ikke får brukt verken evner eller utdannelse godt nok så lenge vi opprettholder adelskapet på feltet, skriver han.


VIL GI MER STATUS TIL PRAKSISNÆR KUNNSKAP: Blogger Odd Volden.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen