Publisert: 10. oktober 2011
Verdensdagen for psykisk helse 2011
VISTE FILM: RBUPs arrangement i Trondheim kino var et av mange lokale arrangement rundt omkring i landet på Verdensdagen for psykisk helse.

Verdensdagen - for ungdom

Verdensdagen - for ungdom

Unge på vei - utdanning, arbeid og psykisk helse er tema for årets Verdensdag for psykisk helse.

-Ungdom er på vei inn i voksenlivet med full kraft. Vi vet at noen vil falle fra utdanningforløpet underveis, og noen vil kanskje aldri komme ut i arbeid. Da er det viktig å vite at det finnes et tilbud for denne gruppen, sier Dagfinn Brørs, faglig rådgiver i NAPHA.

I dag møtte han ungdom som besøkte NAPHAs stand under RBUPs arrangement for videregående skoler på Trondheim kino.

På RBUPs program stod også filmen Engelen, regissert av Margret Olin.

Verdensdagen

Dette var bare ett av en mengde lokale arrangementer over hele landet i dag, og dagene omkring Verdensdagen for psykisk helse, 10. oktober 2011. I Norge arrangeres Verdensdagen i samarbeid mellom Mental Helse og Helsedirektoratet.

Unge på vei

Tema for Verdensdagen i år er Unge på vei - utdanning, arbeid og psykisk helse. Over halvparten av landets kommuner, sammen med i herdige frivillige, bidrar til oppmerksomhet om temaet. NAPHA takket ja til en invitasjon fra RBUP Midt-Norge for å supplere med informasjon til ungdom, og informasjon som kan være nyttig om ungdom og psykisk helse.

Større åpenhet

Målet med en verdensdag er større åpenhet om psykisk helse.

I dag tidlig ble Fabian Stang tildelt Åpenhetsprisen av Mental Helse.

Ute i verden

 

Verdensdagen markeres nå i over 100 land, og i mange former. I Skottland arrangeres en egen Mental Health Art- and Filmfestival.

 

 

MØTTE UNGDOM: - Ikke minst er det viktig for dem som IKKE strever med sin psykiske helse å vite at de, med litt kunnskap og forståelse, kan bety noe positivt for dem som ER rammet, sier Dagfinn Brørs, faglig rådgiver i NAPHA.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen