Publisert: 15. desember 2011
Lise Johansson (t.v.) og Hilde Hem
GAVE: Prosjektleder Lise Johansson (t.v.) og daglig leder Hilde Hem ved Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse, vil gi ”Helselabyrinten” til alle landets kommuner og distriktspsykiatriske sentre. FOTO: Thomas Øverbø/erfaringskompetanse.no.

Lanserte psykisk helse-spill

Lanserte psykisk helse-spill

”Helselabyrinten” heter et nytt brettspill, som skal gi økt kunnskap om psykisk helsefeltet og bygge bro mellom brukere og fagfolk.

- Vårt mål med å utvikle et verktøy som dette, er å bidra til økt kunnskap og innsikt om hvordan det er å være avhengig av samfunnets helsetjenester, sier daglig leder i Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse, Hilde Hem, til erfaringskompetanse.no.

Brettspill

”Helselabyrinten – spillet om din psykiske helse” er en blanding av monopol og brettspill, og ønsker å motivere til dialog mellom brukere og behandlere innen psykisk helsefeltet, skriver nettstedet.

-Frustrasjon og aha-opplevelser

Prosjektleder Lise Johansson utdyper:

-Vi håper spillet som består av tre brett og en rekke spillkort, kan gi ny innsikt og større forståelse. Ved å spille, får man følelsen av både frustrasjon, tilfeldigheter og aha-opplevelser. I tillegg får man muligheten til å reflektere over temaer som vendepunkt, hva som hjalp for å holde håpet oppe og meningen med livet, sier Johansson.

Bygger bro

Et mål med spillet er å bygge bro mellom brukere og fagfolk.

- Vi har fått i mandat fra Helsedirektoratet å bygge bro mellom brukere og fagfolk. Vi håper spillet vil bidra til større innsikt i hvordan det kan oppleves at andre har makt og myndighet over forhold av vesentlig betydning for livet og hverdagen til en som trenger psykisk helsehjelp, sier Hilde Hem.

Overrakt Skien-ordfører

Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse holder til i Skien. Det var derfor naturlig at det var Skien-ordfører Hedda Foss Five som 14.desember fikk æren av å motta ”Helselabyrinten"-spillet på vegne av alle landets kommuner.

BRETTSPILL: Psykisk helsespillet "Helselabyrinten" består av tre brett og en rekke spillkort.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen