Publisert: 16. januar 2012
Tove Gundersen
NY SJEF: Tove Gundersen (47) hadde 16. januar sin første arbeidsdag som generalsekretær i Rådet for psykisk helse. Foto: Rådet for psykisk helse.

Positiv utvikling mener ny generalsekretær

Positiv utvikling mener ny generalsekretær

Det har de ti siste årene vært en positiv utvikling mot lokalbaserte tjenester innen psykisk helsefeltet. Likevel gjenstår en del knyttet til brukermedvirkning, tilgjengelighet og samordning, mener nytilsatt generalsekretær i Rådet for psykisk helse, Tove Gundersen (47).

16. januar hadde Gundersen sin første arbeidsdag som generalsekretær i Rådet for psykisk helse. 

Fra spesialisthelsetjenesten

Hun har lang erfaring fra spesialisthelsetjenesten i Oslo og i Vestfold, der hun i mer enn ti år har hatt lederstillinger blant annet ved Tøyen DPS og Psykiatrisk fylkesavdeling i Vestfold.

-Trenger mer kunnskap

-Vi trenger bredere perspektiver i møte med mennesker som har behov for støtte og hjelp, og vi trenger fortsatt mer kunnskap innen forebygging, rehabilitering og behandling, sa Tove Gundersen i et intervju på Rådet for psykisk helses nettside i desember.

-Positiv utvikling

Hun mener utviklingen går i riktig retning, men at mye gjenstår:

-Det har vært en positiv utvikling mot lokalbaserte tjenester de siste tiårene, men det gjenstår fortsatt en del knyttet til brukermedvirkning og til tilgjengelighet og samordning av tjenester innenfor psykisk helsevern, sier hun til nettsiden.

-Plattform for engasjement

Om Rådet for psykisk helses rolle mener Gundersen dette:

- Rådet for psykisk helse er en plattform for å levere kunnskap og engasjement for et samfunn som fremmer god psykisk helse. Vi må få med politikere, helsemyndigheter og fagmiljøer i arbeidet for et samfunn som fremmer god psykisk helse, og for å skape et best mulig liv for mennesker i Norge, sier hun.

Vil satse på unge

Gundersen mener det må satses enda mer på å forebygge psykiske helseplager hos barn og ungdom.

-Det er lettere å bygge barn enn å reparere voksne. Det vil kreve samarbeid med helseforetak, utdanningsetater, idrettsorganisasjoner og politietaten, for å nevne noen vi må engasjere til å arbeide tett sammen med oss, sier hun.

-Viktig aktør

NAPHA-leder Trond Hatling er glad for at Rådet for psykisk helse har fått ny generalsekretær.

-Rådet for psykisk helse er en viktig aktør på feltet vårt. De har vært uten generalsekretær en stund nå, og det er svært positivt at stillingen nå er besatt, sier Hatling.

Han ser frem til fortsatt godt samarbeid mellom NAPHA og Rådet for psykisk helse.

TOVE GUNDERSEN

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen