Publisert: 23. februar 2012
Forside ABUP brosjyre
LAGDE HEFTE: Tegninger passer veldig godt i informasjonsmateriell på psykisk helse-feltet, mener Odd Volden. Her er forsiden på et hefte han selv nylig var med på å lage. FOTO: Avdeling for barn og unges psykiske helse (ABUP) ved Sørlandet sykehus HF.

Ønsker "IKEA-katalog" for psykisk helsefeltet

Ønsker "IKEA-katalog" for psykisk helsefeltet

NAPHA-blogger Odd Volden ønsker seg bruker- og kundevennlig informasjon gjennom "IKEA-kataloger" på psykisk helsefeltet. Han har selv gjort et første forsøk på å lage en.

-Jeg har mast om det i annethvert møte jeg har vært med på: Vi må lage IKEA-kataloger og Elkjøp-aviser på psykisk helsefeltet også, skriver Odd Volden i blogginnlegget "ABUP for små og store".

-Fagfolk med misjonsglød

Han mener det som finnes av informasjonsmateriell på feltet er for dårlig.

-Det vi får er diagnosehefter, diagnosebrosjyrer og andre resirkulerte generaliseringer fra fagfolk med misjonsglød, skriver Volden.

-Bruker- og kundevennlig

Han ønsker seg mer bruker- og kundevennlig informasjon.

-Det jeg har drømt om i alle disse årene har vært bruker- og kundevennlig informasjon om alt som rører seg alle steder på psykisk helsefeltet.

Tok initiativ

Selv tok Volden initiativ til å lage en katalog på sin arbeidsplass, Avdeling for barn og unges psykiske helse (ABUP) ved Sørlandet sykehus HF.

-Jeg er nemlig velsignet med noen usedvanlig ubyråkratiske, brukerorienterte og engasjerte ledere. "Gi gass", sier sjefen når noen får en idé, skriver han.

Tusen "babyer" født

"ABUP-katalogen" er nå under arbeid. I mellomtiden har heftet "ABUP for små og store" blitt til.

-I midten av februar lå tusen eksemplarer av heftet og lyste mot meg da jeg troppet opp på poliklinikken i Kristiansand. Nå går jeg rundt og blar i heftet flere ganger om dagen, for å forsikre meg om at ”babyen” har det bra, skriver Volden.

ODD VOLDEN
  • Odd Volden er brukeraktivist og faglig rådgiver i NAPHA.
  • Han holder et skarpt blikk på psykisk helse, og blogger jevnlig på napha.no.
ØNSKER BRUKERVENNLIG INFO: NAPHA-blogger Odd Volden.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen