-Fortsatt ser vi at fagmiljøene vrir seg unna og fokuserer på utredning, diagnostisering og behandling - uten å tilgodese konteksten, det dialogiske, det sosiale og borgernes preferanser, skriver NAPHA-blogger Odd Volden.
NAPHA-blogger Odd Volden.
NAPHA-blogger Odd Volden.
NAPHA-blogger Odd Volden.
I et nytt innlegg, kalt Solidaritet på ny?, trekker Volden fram en bok med nesten identisk tittel gitt ut av SVs nestleder Bård Vegar Solhjell i fjor.
Volden har lest det som står om psykisk helsefeltet i Solhjells bok, og trekker fram et sitat:
”Det viktigaste i livet må vera det viktigaste i politikken...Det viktigaste i livet - dei avgjerande augneblinkane - er knytt til fellesskap og kjærleik med andre, eiga helse og dei som står ein nær, og kvar enkelt sine unike interesser og draumar i arbeid og privatliv”.
-Ja, er det ikke dette brukerne på psykisk helsefeltet har hevdet siden nittitallet? Er ikke dette kjernen i recoverybevegelsens innsikter, spør Volden, som mener det er en lang vei å gå før Solhjells visjon er realisert på psykisk helsefeltet.
-Likevel ser vi fortsatt at fagmiljøene vrir seg unna og fokuserer på utredning, diagnostisering og behandling - uten å tilgodese konteksten, det dialogiske, det sosiale og borgernes preferanser, skriver Volden.
Det var ett av poengene, da Fremsam, nettverk for helsefremmende samfunn, arrangerte nettverkssamling om bærekraft og folkehelse.
– Vi vil forske på hvordan deltakerne opplever å komme tilbake til arbeidsstedet sitt med «naturen i ryggsekken», sier Lerstein og Jones
– Spesialisthelsetjenesten var god å ha, da midlene rant ut, og kommunene ikke klarte å prioritere å støtte Recovery Ressursbase
– Det kan demme opp for negativ utvikling, både menneskelig og økonomisk, sier Petter A. Linstad, folkehelsekoordinator i Eidskog kommune.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?