Publisert: 23. mars 2012.   Endret: 13. juni 2017
Bård Vegar Solhjell

NAPHA-blogger Odd Volden.

Solidaritet på ny?

Solidaritet på ny?

-Fortsatt ser vi at fagmiljøene vrir seg unna og fokuserer på utredning, diagnostisering og behandling - uten å tilgodese konteksten, det dialogiske, det sosiale og borgernes preferanser, skriver NAPHA-blogger Odd Volden.

I et nytt innlegg, kalt Solidaritet på ny?, trekker Volden fram en bok med nesten identisk tittel gitt ut av SVs nestleder Bård Vegar Solhjell i fjor.

Det viktigste i livet

Volden har lest det som står om psykisk helsefeltet i Solhjells bok, og trekker fram et sitat:

”Det viktigaste i livet må vera det viktigaste i politikken...Det viktigaste i livet - dei avgjerande augneblinkane - er knytt til fellesskap og kjærleik med andre, eiga helse og dei som står ein nær, og kvar enkelt sine unike interesser og draumar i arbeid og privatliv”.

Kjernen i recovery

-Ja, er det ikke dette brukerne på psykisk helsefeltet har hevdet siden nittitallet? Er ikke dette kjernen i recoverybevegelsens innsikter, spør Volden, som mener det er en lang vei å gå før Solhjells visjon er realisert på psykisk helsefeltet.

-Vrir seg unna

-Likevel ser vi fortsatt at fagmiljøene vrir seg unna og fokuserer på utredning, diagnostisering og behandling - uten å tilgodese konteksten, det dialogiske, det sosiale og borgernes preferanser, skriver Volden.

NAPHA-blogger Odd Volden.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen