Publisert: 12. april 2012
Minnesmarkering Oslo Domkirke
FORBEHOLD: -Litt mer forbehold fra de sakkyndiges side er etter min mening i hvert fall på sin plass, når de to rapportene konkluderer så ulikt, skriver Rigmor Galtung. Bildet er fra minnesmarkeringen utenfor Oslo domkirke etter terrorangrepene 22. juli 2011. FOTO: www.colourbox.com.

Hvem skal man tro på?

Hvem skal man tro på?

-Hvis man ikke kan bli enige om hva slags diagnose Breivik har, hvordan kan man da gi andre, som ikke er så syke, en diagnose, spør NAPHA-blogger Rigmor Galtung.

I et nytt blogginnlegg stiller Galtung spørsmål ved riktigheten av å diagnostisere, når ekspertene lander på så ulike konklusjoner som i Breivik-saken.

-Riktig å diagnostisere?

-Hvis man ikke kan bli enige om hva slags diagnose Breivik har, hvordan kan man da gi andre, som ikke er så syke, en diagnose? Og vil man få ulik diagnose ut ifra hvem som gir deg den? Hvor viktig og riktig blir det da i det hele tatt å diagnostisere, spør Galtung.

VG-undersøkelse

Hun trekker fram en undersøkelse VG gjorde i februar. Undersøkelsen viser at rettspsykiaterne som mente Breivik var utilregnelig, også i andre saker mener lander oftere på denne konklusjonen enn de som mente han var tilregnelig.

-Forbehold på sin plass

-Litt mer forbehold fra de sakkyndiges side er etter min mening i hvert fall på sin plass, når de to rapportene konkluderer så ulikt, mener Galtung.

RIGMOR GALTUNG
  • Galtung blogger for napha.no hver fjerde uke.
NAPHA-bloggger Rigmor Galtung.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen