Boligtilbud for brukere med farlighetsproblematikk ble presentert under avsluttende samling for nasjonalt temanettverk om alvorlig psykisk lidelse i Stavanger 24. april.
Nettverket drives av Høgskolen i Østfold på oppdrag fra NAPHA.
Samlingen gir mulighet til å gi tilbakemeldinger og diskutere utkast til rapportene som har blitt skrevet gjennom nettverksarbeidet.
Hele ti forskere har, sammen med nettverksdeltakerne som jobber i ulike tiltak rundt om i landet, vært involvert i arbeidet med disse rapportene.
Rapportene baserer seg på 66 intervjuer, med mer enn 100 informanter.
Tiltakene som rapportene omhandler vil bli presentert i et temahefte fra NAPHA. En samlerapport fra nettverket er også planlagt.
-Det er kjempenyttig å knytte kontakt med andre som jobber på feltet, sier Cecilie Eldrup Evju.
Hun er prosjektkoordinator for Bolighelseprosjektet, som har skrevet en rapport om et planlagt boligtilbud for brukere med farlighetsproblematikk i Drammensregionen.
Det planlagte interkommunale boligtilbudet inkluderer samarbeid med både sykehus og DPS. Rapporten danner grunnlaget for vedtak i de åtte kommunene som samarbeider om prosjektet.
-Bolig kalles gjerne grunnpilaren i livet, sier faglig rådgiver i NAPHA, Petter Dahle. Han sier at rapporten fra Drammen er et nybrottsareid på dette området.
Flere av rapportene som nettverket har jobbet frem dreier seg om nettopp hjelpetilbud knyttet til boliger.
Nettverket har tidligere fått presentert erfaringer fra Botreningssenteret avdeling Kringsjåveien i Laksevåg i Bergen.
Cecilie Eldrup Evju synes mulighetene for å diskutere med andre som vet hvor skoen trykker er viktig. Hun har hatt god nytte av de andre rapportene fra nettverket i planleggingsarbeidet.
-Engasjementet er stort og diskusjonene er gode, sier prosjektleder og førsteamanuensis ved Høgskolen i Østfold, Gunnar Vold Hansen.
Et gruppearbeid dannet grunnlaget for en utveksling av ulike måter å jobbe på blant deltakerne.
Deltakerne var svært interessert i å utveksle erfaringer hentet fra arbeidet med brukere.
Gjennom diskusjonene fikk også deltakerne kommentert en del forhold som ikke har blitt med i rapportene.
Nettverksarbeidet skal til slutt presenteres på en åpen konferanse tidlig i 2013. Datoen er ikke fastsatt, men det blir i Fredrikstad.
Det var ett av poengene, da Fremsam, nettverk for helsefremmende samfunn, arrangerte nettverkssamling om bærekraft og folkehelse.
– Vi vil forske på hvordan deltakerne opplever å komme tilbake til arbeidsstedet sitt med «naturen i ryggsekken», sier Lerstein og Jones
– Spesialisthelsetjenesten var god å ha, da midlene rant ut, og kommunene ikke klarte å prioritere å støtte Recovery Ressursbase
– Det kan demme opp for negativ utvikling, både menneskelig og økonomisk, sier Petter A. Linstad, folkehelsekoordinator i Eidskog kommune.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?