Publisert: 09. mai 2012
Direktørens havefest
KULTUR: Fra "Direktørens havefest" i Kristiansand 6. mai. FOTO: Kristin Ellefsen/Fædrelandsvennen.

Verden går fremover

Verden går fremover

NAPHA-blogger Odd Volden har vært på hagefest til fremme av barn og unges psykiske helse. Før var hagen forbeholdt fruen til direktøren på Eg psykiatriske sykehus i Kristiansand.

-Jeg håper at Direktørens havefest kan være et eksempel på hvordan vi kan gjøre psykisk helse og psykisk helsetjenester til noe som er en integrert del av lokalsamfunnet og av lokalkulturen, skriver Odd Volden i blogginnlegget «Direktørens havefest».

Kultur og psykisk helse

Havefesten er en del av satsingen på kulturelt arbeid for å fremme psykisk helse, i regi av Avdeling for barn og unges psykiske helse (ABUP) ved Sørlandet sykehus HF.

Rebusløp på poliklinikken

Volden deltok selv under arrangementet 6. mai.

-Min hovedoppgave denne lørdagen var å vise vei for barn, foreldre og besteforeldre som deltok i rebusløp inne på ABUPs poliklinikk, som grenser til Direktørens have, skriver han.

Fra lukket til åpen

Volden mener hagen og arrangementet vitner om en markert utvikling fra det lukkede til det åpne.

-Mens hagen altså opprinnelig var stengt for pasienter, er den nå åpen for alle - pasienter, ansatte og byens befolkning forøvrig. Hagen vitner om en markert utvikling fra det lukkede til det åpne. Det samme gjør Direktørens havefest, skriver Volden.

ODD VOLDEN
  • Odd Volden er brukeraktivist og faglig rådgiver i NAPHA.
  • Han holder et skarpt blikk på psykisk helse, og blogger jevnlig på napha.no.
NAPHA-blogger Odd Volden.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen