Publisert: 11. mai 2012
Latter/uformelt samvær
UFORMELT: Blant foredragene på en konferanse for psykiatriske sykepleiere nylig holdt NAPHA-rådgiver Arve Almvik innlegget “Skitpraten” - broen til verdighet og samfunnsdeltakelse”. Blogger Odd Volden ønsker mer fokus på uformelt samvær fremfor formaliserte samtaler mellom bruker og fagperson. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com.

"Skitprat", erfaring og individuell tilpasning

"Skitprat", erfaring og individuell tilpasning

Økt fokus på erfaringskunnskap, uformelt samvær mellom fagfolk og brukere, samt individuell tilpasning av tjenestene. Alt dette gleder NAPHA-blogger Odd Volden etter å ha stått på stand under en konferanse for psykiatriske sykepleiere.

-Jeg spiser lunsj med Arve Almvik fra NAPHA. Han har nettopp holdt foredraget “Skitpraten” - broen til verdighet og samfunnsdeltakelse”. Foredraget bygger på studien ”Helhet og sammenheng”, som belyser den daglige hjelpen som ansatte og brukere i to ambulante team erfarer som god, skriver Odd Volden i blogginnlegget «På stand i Kristiansand».

Volden har deltatt på en konferanse i regi av Landsgruppa for psykiatriske sykepleiere (LPS) i Norsk Sykepleierforbund.

-Musikk i mine ører

Han gleder seg over at de ”utenomterapeutiske” stundene får økt fokus.

-Dette er som musikk i mine ører - en av mine kjepphester er at samvær er vel så viktig som (formaliserte) samtaler. Det er godt å høre at fagfolk har begynt å forske på liknende problemstillinger, mener Volden.

ODD VOLDEN
  • Odd Volden er brukeraktivist og faglig rådgiver i NAPHA.
  • Han holder et skarpt blikk på psykisk helse, og blogger jevnlig på napha.no.
NAPHA-blogger Odd Volden.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen