Et nytt nettbasert kurs i krisehåndtering er utviklet for de kommunale psykososiale kriseteamene. Terrorangrepene 22. juli i fjor aktualiserte behovet.
Det nettbaserte kurset "Når krisen rammer - å arbeide i psykososiale kriseteam" skal gi teamene økt kunnskap og kompetanse i møte med berørte og etterlatte etter kriser, ulykker og katastrofer.
Regionalt ressurssenter om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging har utviklet kurset.
Selv om hovedmålgruppen er medlemmer i psykososiale kriseteam, så er det åpent for alle interesserte og gratis å gjennomføre.
Helsedirektoratet har bestilt kurset. Terrorangrepene 22. juli 2011 aktualiserte behovet for å styrke kriseberedskapen i Norge, og omtales spesielt.
Kurset omfatter både terrorhandlinger, selvmord og andre typer kriser. Det bygger i stor grad på disse to veilederne fra Helsedirektoratet:
Det var ett av poengene, da Fremsam, nettverk for helsefremmende samfunn, arrangerte nettverkssamling om bærekraft og folkehelse.
– Vi vil forske på hvordan deltakerne opplever å komme tilbake til arbeidsstedet sitt med «naturen i ryggsekken», sier Lerstein og Jones
– Spesialisthelsetjenesten var god å ha, da midlene rant ut, og kommunene ikke klarte å prioritere å støtte Recovery Ressursbase
– Det kan demme opp for negativ utvikling, både menneskelig og økonomisk, sier Petter A. Linstad, folkehelsekoordinator i Eidskog kommune.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?