Publisert: 19. juni 2012
Familie
FAMILIEERFARINGER: Oppbyggingen av tjenesten Familiehjelpa i Stange kommune, samt mange år med innhenting av tilbakemeldinger fra brukere, har gitt Birgit Valla mange ideer til å utvikle fremtidens tjenester innen psykisk helsefeltet. Nå tar hun bloggepause for å skrive bok om dette. ILLUSTRASJONSFOTO: www.colourbox.com.

Mer av det brukerne ønsker

Mer av det brukerne ønsker

I åtte år har kommunepsykolog og blogger Birgit Valla spurt alle hun har møtt i terapi om hva som har vært virksomt for dem. Hun mener psykisk helsefeltet må gjøre mer av det brukerne ønsker.

-Det som slår meg, er at i de psykiske helsetjenestene gjør vi mye av ting som mange synes har veldig liten betydning. Og vi gjør lite av ting som de fleste ser på som veldig viktig. Dette har fått meg til å tenke at vi har et stort forbedringspotensiale, skriver Birgit Valla i blogginnlegget "Hva ønsker folk?".

Åtte års kartlegging

I snart åtte år har hun systematisk innhentet tilbakemeldinger fra hver eneste person hun har møtt i terapi om hva som har vært virksomt for dem, og hvordan de har opplevd møtet med henne.

-Jeg har jobbet i spesialisthelsetjeneste og kommune, med barn og voksne, og med mye forskjellig problematikk. Så noen erfaringer har jeg gjort meg, skriver Valla.

Brukerne styrer

Hun har fått god bruk for tilbakemeldingene fra brukerne i jobben sin.

-I Stange kommune har jeg vært så heldig å få lov til å være med på å bygge opp en tjeneste der vi nesten bare gjør det som brukerne forteller oss er viktig for dem og som gir effekt, skriver Birgit Valla.

Skriver bok - tar bloggpause

Valla skriver nå bok om hvordan tilbakemeldinger fra brukerne kan utvikle psykisk helsetjenestene for fremtiden. Hun tar derfor en pause fra bloggingen.

BIRGIT VALLA
  • Birgit Valla er kommunepsykolog i Stange kommune i Hedmark.
  • Hun har også fem års erfaring fra spesialisthelsetjenesten.
  • I en fast blogg på Psykologforeningens nettside deler hun sine personlige tanker om hverdagen som kommunepsykolog.
  • Med tillatelse fra Psykologforeningen gjengir napha.no deler av blogginnleggene.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen