I åtte år har kommunepsykolog og blogger Birgit Valla spurt alle hun har møtt i terapi om hva som har vært virksomt for dem. Hun mener psykisk helsefeltet må gjøre mer av det brukerne ønsker.
-Det som slår meg, er at i de psykiske helsetjenestene gjør vi mye av ting som mange synes har veldig liten betydning. Og vi gjør lite av ting som de fleste ser på som veldig viktig. Dette har fått meg til å tenke at vi har et stort forbedringspotensiale, skriver Birgit Valla i blogginnlegget "Hva ønsker folk?".
I snart åtte år har hun systematisk innhentet tilbakemeldinger fra hver eneste person hun har møtt i terapi om hva som har vært virksomt for dem, og hvordan de har opplevd møtet med henne.
-Jeg har jobbet i spesialisthelsetjeneste og kommune, med barn og voksne, og med mye forskjellig problematikk. Så noen erfaringer har jeg gjort meg, skriver Valla.
Hun har fått god bruk for tilbakemeldingene fra brukerne i jobben sin.
-I Stange kommune har jeg vært så heldig å få lov til å være med på å bygge opp en tjeneste der vi nesten bare gjør det som brukerne forteller oss er viktig for dem og som gir effekt, skriver Birgit Valla.
Valla skriver nå bok om hvordan tilbakemeldinger fra brukerne kan utvikle psykisk helsetjenestene for fremtiden. Hun tar derfor en pause fra bloggingen.
Det var ett av poengene, da Fremsam, nettverk for helsefremmende samfunn, arrangerte nettverkssamling om bærekraft og folkehelse.
– Vi vil forske på hvordan deltakerne opplever å komme tilbake til arbeidsstedet sitt med «naturen i ryggsekken», sier Lerstein og Jones
– Spesialisthelsetjenesten var god å ha, da midlene rant ut, og kommunene ikke klarte å prioritere å støtte Recovery Ressursbase
– Det kan demme opp for negativ utvikling, både menneskelig og økonomisk, sier Petter A. Linstad, folkehelsekoordinator i Eidskog kommune.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?