Publisert: 26. juni 2012
Monica Almestad i Torsken kommune
SAMARBEID: -Det er godt å kjenne samarbeidspartnerne. Det gjør det lettere å søke råd og få hjelp når det står på, sier Monica Almestad, psykiatrisk sykepleier og helsesøster i Torsken kommune på øya Senja. FOTO: Privat.

-Godt å kjenne samarbeidspartnerne

-Godt å kjenne samarbeidspartnerne

Intervjustafetten "Psykisk helsearbeid Norge rundt". Etappe 28: Torsken kommune i Troms.

Navn: Monica Almestad

Jobb: Psykiatrisk sykepleier og helsesøster i Torsken kommune i Troms.

Utfordret av: Vibeke Steffensen, Karlsøy kommune i Troms.

Sender stafettpinnen videre til: Lill Storås, Lenvik kommune.

-Skildre kommunen din med tre ord:

-Vill, våt, vakker.

-Hva er det beste med jobben din?

-Å få jobbe tett på så mange flotte mennesker som mine brukere er.  Det å se at selv de minste ting, som jeg kanskje tar for gitt, har stor nytte og effekt for andre, er en tankevekker. Jeg har et godt samarbeid med spesialisthelsetjenesten, spesielt ambulant team, og det er godt når jeg er mye alene i min jobb i kommunen. Friheten, og det å bestemme og legge opp min egen arbeidshverdag, er også noe jeg setter pris på. I og med at jeg kombinerer to stillinger har jeg en varierende jobbhverdag. Jeg tror aldri jeg har hatt en kjedelig arbeidsdag. Torsken kommune er en liten og oversiktlig kommune hvor tjenesteyterne er få. Det er godt å kjenne samarbeidspartnerne. Det gjør det lettere å søke råd og få hjelp når det står på.

-Og hva er det verste?

-At vi har så få ressurser at vi av og til kommer til kort og må sende brukerne vekk fra oss. Jeg skulle så gjerne hatt større mulighet til å følge dem tettere opp hjemme, i de trygge og vante omgivelsene. Jeg blir frustrert når jeg kommer til kort, og må avslutte saker jeg føler jeg ikke er ferdig med. Det er også trasig at vi ikke har mulighet, med de ressurser vi har i dag, til å jobbe mer med forebygging av psykiske lidelser.

-Nevn en ting du mener kan gjøre det psykiske helsearbeidet i kommunene bedre:

-Kompetanseheving, både generelt og spesielt. Med det mener jeg til alle ansatte, slik at alle har mulighet til å lære mer, og på den måten kan yte en bedre tjeneste.

-Nevn et tiltak din kommune er involvert i som du vil framheve?

-Vi har tett og godt samarbeid med spesialisthelsetjenesten, med faste samarbeidsmøter. Her diskuterer vi enkeltsaker, pasienter eller tema som er aktuelle. Å møtes fysisk er godt for alle parter, og vi har bare gode erfaringer med denne måten å jobbe på.

-Hva synes du om at NAPHA har lansert kunnskapsbasen www.psykiskhelsearbeid.no?

-Et godt nettsted, med stadige oppdateringer. Det kommer hele tiden spennende og nyttige artikler. Veldig greit med nyhetsbrevet, som kommer jevnlig.

-Et annet nettsted du kan anbefale?

-www.psykiskhelseiskolen.no

-Gi terningkast til regjeringens innsats for psykisk helse:

-To. Helsefokuset har i alle år vært på somatikken, og at den psykiske helsen kommer i andre rekke. Psykiske lidelser ser ut til å øke i omfang. Det trengs fortsatt masse opptrapping for å ivareta de som sliter, samt ressurser til forebygging.

-Hva gjør du selv for å ta vare på din psykiske helse?  

-Jeg er veldig glad i å lage ting, syr kjoler og skjørt, samt at jeg strikker. Er også glad i å bruke den flotte naturen som jeg har rett utenfor stuedøra. Jeg går en del i fjell, skog og mark, samt bruker havet litt. På vinterstid er jeg aktiv isbader. Det anbefales på det varmeste.

-Anbefal en bok, film eller annen god kultur:

-Jeg liker å lese krim, og Stig Larssons Millenium-trilogi anbefales. Film er jeg ikke så glad i, men synes Ellingfilmene er verdt å bruke tid på.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen