Publisert: 27. juni 2012
Trist jente
STØTTE: -Vi vet mye om den psykososiale risikoen for barn med psykisk syke foreldre, men vi vet ikke så mye om hvilken støtte de trenger, sier førsteamanuensis Astrid Halsa ved Høgskolen i Lillehammer. ILLUSTRASJONSFOTO:www.colourbox.no.

Forsker på mor og barn-samspill

Forsker på mor og barn-samspill

Høgskolen i Lillehammer har utlyst en stipendiatstilling som skal forske på samspillet mellom barn og mødre som har rusproblemer.

-Vi ønsker å finne ut mer om hva slags støtte barn som vokser opp i familier med rusmisbruk eller psykisk sykdom trenger, sier førsteamanuensis Astrid Halsa ved Høgskolen i Lillehammer, til NAPHA.no.

Stipendiatstillingen er utlyst av Høgskolen i Lillehammeren.

Inngår i større prosjekt

Stipendiaten skal inngå i et større forskningsprosjekt, der det skal forskes på småbarn som er i risiko fordi de vokser opp med rus eller psykisk sykdom i familien.

Forskningsprosjektet er støttet av Norsk Forskningsråd. Astrid Halsa er tilknyttet forskningsprosjektet, og er kontakperson for stipendiatstillingen.

-Mor og barn

-Stipendiatens prosjekt skal fokusere på samspillet mellom mor og barn, forteller Halsa. Prosjektet skal fokusere på mødre som har rusproblemer.

Å se på sammenhenger mellom mødrenes evne til mentalisering, og nevropsykologisk funksjonsevne i forhold til kvaliteten på samspillet med barnet, er hovedfokus i forskningsprosjektet, ifølge stillingsutlysningen.

Trenger kunnskap

-Vi vet mye om den psykososiale risikoen for barn med psykisk syke foreldre, men vi vet ikke så mye om hvilken støtte de trenger, sier Halsa.

Dette er en del av begrunnelsen for forskningsområdet Sped- og småbarn i psykososial risiko, som stipendiatstillingen er en del av.

Det er allerede besatt en stipendiatstilling knyttet til forskningsområdet.

STIPENDIATSTILLING
LYSER UT STILLING: Førsteamanuensis Astrid Halsa.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen