Publisert: 16. juli 2012
telefon utlandet
I UTLANDET: Det kan være godt å snakke med noen om det som er vondt - på eget språk.

Ring Hjelpetelefonen fra utlandet

Ring Hjelpetelefonen fra utlandet

Har du spørsmål om psykiske helseproblemer, men befinner deg i utlandet?

Hittil har nordmenn i andre land ringt via Mental Helses sentralbord for å komme i kontakt med Hjelpetelefonen (tlf. 116 123), men i juli holder sentralbordet sommerstengt, skriver Mental Helse i dag.

Hjelp hjemmefra

Sannsynligheten for at flere vil trenge å komme i kontakt nettopp i juli, er derimot stor. Derfor oppfordrer organisasjonen nordmenn som befinner seg i utlandet til å ringe direkte til mobilnummeret: 0047 91 116 123,

Snakke med noen

Hjelpetelefonen er en lavterskel telefontjeneste for alle som trenger noen å snakke med. I vinter fikk Mental Helse mange henvendelser fra nordmenn spesielt i Spania og Sverige. De ønsket å komme i kontakt med organisasjonen på en direkte linje.

-Det er jo lettere å snakke om det som er vondt på ditt eget språk, fortalte koordinator Truls Bjaaland da direktenummeret ble lansert.

Ikke gratis

Det er imidlertid ikke gratis å ringe Hjelpetelefonen på det direkte mobilnummeret, slik det er hvis du ringer det vanlige nummeret.

- Hjelpetelefonen har dessverre ikke mulighet til å dekke kostnadene for dem som ringer oss fra utlandet. Du bør sjekke prisen med din mobiloperatør for de respektive landene, råder Truls Bjaaland.

 

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen