Publisert: 24. juli 2012
Kjell Elvis og Husbandet
Kjell Elvis var trekkplasteret på Løkkeveiens sommerfest. Odd Volden var blant gjestene, og roser psykisk helsearbeidere som gjør en innsats for å skape tradisjoner.(Foto:Torhild Lian)

Inkluderende sommerfester

Inkluderende sommerfester

Å skape tradisjoner er også en del av psykisk helsearbeid. Odd Volden skriver i dag om en sommerfest han sent vil glemme.

-De to første låtene med Kjell Elvis og Husbandet satt som en kule, forteller Volden.

I dagens blogginnlegg, Sommerfesten i Kristiansand, skriver han om betydningen av markeringer og tradisjoner, noe mange med psykiske lidelser av ulike grunner ofte blir forhindret fra å delta i.

Har knekt koden

-Det som kanskje imponerer mest med festene på Løkkeveien, er at arrangørene har klart å gjøre disse så attraktive at mange vil komme og så forutsigbare og trygge at selv de med de alvorligste lidelsene og det høyeste angstnivået klarer å delta, skriver Odd Volden i dagens blogginnlegg «De inkluderende festene“.

De årlige sommerfestene ved Løkkeveien aktivitetssenter har på det meste tiltrukket seg 120 påmeldte gjester.

Suksessfaktorer

Forutsigbarhet og et program uten pauser er blant suksessfaktorene. Dette forteller Lise Kristiansen, en av ildsjelene bak arrangementet. Hun er leder for Mental Helse Kristiansand og omegn, og blir referert i Voldens innlegg.

På gjestelisten

Invitasjonene sendes først og fremst til mennesker med store funksjonsnedsettelser, enten de er innlagt på institusjon, bor i bofellesskap eller går på dagsenter.

-Men det inviteres alltid andre gjester også, for å gjøre festene til en arena for integrering, skriver Volden.  

I tillegg blir representanter for det politiske miljøet og fra ledelsen for psykisk helsetjeneste i kommunen og på sykehuset også invitert.

Full trøkk med Husbandet

Trekkplasteret Kjell Elvis opptrådte sammen med aktivitetssenterets eget band. Odd Volden sier han ble imponert over artisten allerede første gang han så ham live for noen år siden. Det har noe å gjøre med innstillingen han viser at han har til seg selv og andre.

-Han klarer å forene respekten for Elvis med det lille avvæpnende og humoristiske skråblikket på seg selv og Elvis, skriver Volden.

Møtte "Elvis"

På festen ved Løkkeveien fikk Kjell Elvis ros for at han møtte gjestene både profesjonelt og personlig.

-Det ble gitt rikelig anledning til et kyss, en dans, fotografering og gjesteopptredener, sier Volden.

Ros for godt psykisk helsearbeid!

Volden gir ros til psykisk helsearbeidere som gjør en innsats for å markere høytider og årstider.

- Det er viktig å anerkjenne den gode innsatsen som gjøres av mange på psykisk helsefeltet, i den hensikt å sørge for at også mennesker med store psykiske funksjonsnedsettelser får ta del i disse tradisjonene på verdig vis, skriver han.

Odd Volden
  • Odd Volden er brukeraktivist og faglig rådgiver i NAPHA.
  • Han holder et skarpt blikk på psykisk helse, og blogger jevnlig på napha.no.
BLOGGER: Odd Volden

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen