Publisert: 15. august 2012
Kvinne ser på mann
VANSKELIG RELASJON: -Jeg har sett det flere ganger, at jenter og gutter har gått inn i en relasjon, tatt avstand fra sin egen behandling og heller stupt inn i den andres problemer, forteller NAPHA-blogger Rigmor Galtung i et nytt blogginnlegg. (FOTO: www.colourbox.no)

Forelskelse i vanskelighetens tid

Forelskelse i vanskelighetens tid

NAPHA-blogger Rigmor Galtung understreker at hvis forelskelse er krevende for den som er forelsket, så kan den også være vanskelig for den som skal hjelpe.

-Vi forelsker oss, og sommeren er høysesong for akkurat denne galskapen, skriver Rigmor Galtung i sitt siste blogginnlegg. Denne gangen har Galtung tatt for seg forelskelsens utfordringer når livet allerede befinner seg i en ekstremsituasjon.

Ikke alltid enkel

-Forelskelse er deilig, og livgivende, men den er ikke alltid enkel, mener Galtung.

Hun har opplevd forelskelse både som innlagt ved en pyskiatrisk institusjon, og som hjelper for andre i lignende situasjon.

-Det var godt å «kjenne igjen» et menneske der inne, skriver Galtung om sin erfaring med forelskelse mens hun var innlagt.

Vanskelig fra utsiden

Galtung understreker at hvis forelskelse er krevende for den som er forelsket, så kan den også være vanskelig for den som skal hjelpe.

-Da jeg selv begynte å jobbe som vernepleier, fikk jeg se hvorfor det ikke alltid er like lurt å gå inn i en «forelskelsesgalskap» når man har det vanskelig, skriver Galtung videre.

-Det er vanskelig å si noe om dette når man står på utsiden, og som fagmenneske er klar over at den ene eller andre - eller begge to - er for skjøre til å gå inn i et kjærlighetsforhold, utdyper hun.

Kan ikke diktere

Galtung reiser spørsmålet om det er riktig å forsøke å snakke noen ut av en forelskelse, selv om den er vanskelig.

-Det er nærmest umulig for andre å snakke noen ut av en forelskelse, og kanskje skal man ikke gjøre det heller? Når alt kommer til alt, er vi alle mennesker med egen autonomi, og ingen, selv ikke behandlere, kan diktere andres følelser, skriver Galtung.

Les hele blogginnlegget!

RIGMOR GALTUNG
  • Galtung blogger jevnlig for napha.no.
NAPHA-blogger Rigmor Galtung

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen