Publisert: 22. august 2012
To menn leser aviser på ei strand
LIKER DET ENTYDIGE: -Uavhengig av gode intensjoner, ser det ut til at vi sliter med å ha for mange vinduer åpne samtidig. Vi liker oss best når verden er entydig og forklart, skriver Odd Volden, i anledning debatten om hvorvidt Anders Behring Breivik skal dømmes utilregnelig eller ikke. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.no

Ondskap eller sykdom?

Ondskap eller sykdom?

Debatten om ondskap eller sykdom er noe av det Odd Volden setter søkelys på i sin gjennomgang av sommerens avisutklipp.

-Jeg har i årevis lagret avisutklipp, lenker og referanser og fylt hyllene med bøker, hefter og brosjyrer ”i tilfelle rottefelle”, skriver Odd Volden i sitt seneste blogginnlegg.

I bloggen fortsetter han sin gjennomgang av sommerbunken med å trekke frem et knippe avissaker fra i sommer.

Psyk eller ond?

-Spørsmålet om hvorvidt Anders Behring Breivik er ”psyk eller ond” lever videre, skriver Volden. Han trekker frem flere uttalelser fra ulike aktører i sommerens debatt om emnet, og viser at vi har vanskeligheter med å godta flertydige forklaringer.

-Det er mye i denne debatten som minner om debatten om diagnoser. Uavhengig av gode intensjoner, ser det ut til at vi sliter med å ha for mange vinduer åpne samtidig. Vi liker oss best når verden er entydig og forklart, skriver Volden.

Ikke bare 22.juli

Volden skriver ikke bare om 22.juli. Han trekker også frem andre avisklipp, i landskapet mellom politikk og psykisk helse, fra sommerbunken sin før han tar farvel med den for i år.

-Det kan være jeg plukker noen av dem fram igjen senere, men dette er å betrakte som mitt offisielle farvel til sommerbunken for i år, skriver Volden.

ODD VOLDEN
  • Odd Volden er brukeraktivist og faglig rådgiver i NAPHA.
  • Han holder et skarpt blikk på psykisk helse, og blogger jevnlig på napha.no
NAPHA-blogger Odd Volden

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen