Arbeidsgivere ble mer positive til å ansette mennesker med psykiske helseproblemer, etter å ha deltatt på informasjonsmøter om temaet. Det viser en ny undersøkelse.
Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) står bak rapporten, der de har intervjuet deltakere fra til sammen 19 informasjonsmøter eller «gjestebud» for lokale arbeidsgivere som ble holdt i 2009. Intervjuene er gjort i 2012.
Møtene ble arrangert av Rådet for psykisk helse, i samarbeid med NAV og Helsedirektoratet. Rapporten ser på hvordan møtene har endret arbeidsgivernes holdninger i forhold til å ansette mennesker med psykiske lidelser. 142 av i alt 621 gjestebud-deltakere svarte på undersøkelsen.
Rapporten viser blant annet at:
–Rapporten bekrefter at denne formen for holdnings- og informasjonsarbeid har stor verdi. Men et mer inkluderende arbeidsliv er avhengig av at dette arbeidet følges opp av gode praktiske løsninger som sikrer forutsigbarhet og trygghet for både ledere og de som rekrutteres inn, sier Werner Fredriksen, rådgiver for arbeid i Rådet for psykisk helse, til rådets egen nettside.
Det var ett av poengene, da Fremsam, nettverk for helsefremmende samfunn, arrangerte nettverkssamling om bærekraft og folkehelse.
– Vi vil forske på hvordan deltakerne opplever å komme tilbake til arbeidsstedet sitt med «naturen i ryggsekken», sier Lerstein og Jones
– Spesialisthelsetjenesten var god å ha, da midlene rant ut, og kommunene ikke klarte å prioritere å støtte Recovery Ressursbase
– Det kan demme opp for negativ utvikling, både menneskelig og økonomisk, sier Petter A. Linstad, folkehelsekoordinator i Eidskog kommune.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?