Publisert: 25. september 2012
No way-cup
SIDE OM SIDE: "No way"-cup, en fotballturnering hvor ansatte og brukere innen helse- og sosialtjenester spiller fotball side om side, er et av flere utradisjonelle tiltak i Hinna bydel i Stavanger.

Vil ha ansatte som fremmer likeverd

Vil ha ansatte som fremmer likeverd

-Er det så stor forskjell på brukerne og dem som jobber for eksempel i et bofellesskap, spør ledere for to bofellesskap i Hinna bydel i Stavanger.

I artikkelen «Tilfriskningsambassadøren» på psykiskhelsearbeid.no, skriver Stig Erlend Midtgård og Per Kristian Sættem at medarbeidernes holdninger er helt grunnleggende for å lykkes med brukermedvirkning og recovery-orientert praksis.

-På likefot

-Ansatte må virke som ambassadører for tilfriskning, og støtte opp om alle gode prosesser som bidrar til bedring. Tilfriskningsambassadører er medmennesker som står på likefot med brukerne. Vi skal vise at de er verdt noe, respektere og anerkjenne dem som likesinnede individer, skriver de.

Midtgård og Sættem leder hvert sitt bofellesskap for mennesker med psykiske lidelser i Hinna bydel i Stavanger kommune.

  • Sammen med sine kolleger Bjarne Johansen og Kjartan Mølstrevold har de tidligere blitt intervjuet på napha.no om sin utradisjonelle måte å jobbe på.

Lakmustest

De er tydelig på hva de ser etter når de skal rekruttere nye medarbeidere:

-I avdeling psykisk helse på Hinna i Stavanger bruker vi mye tid på å utforske om søkeren har talenter og interesser litt utover det vanlige. For å sikre brukernes stemme og innflytelse har vi alltid brukerrepresentanter med på intervjuene. Det kan være selve lakmustesten. Vi ser raskt hvem av søkerne som er komfortable med å ta brukermedvirkningen på alvor, skriver Midtgård og Sættem.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen