Publisert: 27. september 2012
Lisbeth Slyngstad og Magne Sellereite på NAPHAs samhandlingskonferanse
TOK GREP FOR SAMHANDLING: Lisbeth Slyngstad og Magne Sellereite fortalte om hva som er gjort for å bedre samhandling mellom tjenestene i Ålesund.

Færre skjema i Ålesund

Færre skjema i Ålesund

Individuell plan var for komplisert og lite brukt. For å få til samhandling har Ålesund tatt grep, økt kompetansen i bruk av planen, og gjort verktøyet lettere å bruke.

-Å ha god kunnskap om individuell plan er viktig. Vi har blant annet laget et kurs for koordinator, og det er viktig å ha en plan for samhandlingen, sier Lisbeth Slyngstad, rådgiver innen psykisk helse i Ålesund kommune.

Sammen med Magne Sellereite, teamleder for boliger psykiatri i Ålesund, holdt hun foredrag på NAPHAS konferanse om samhandling i dag, 27. september.

Individuell plan og samhandling (2009-2011) er et av to prosjekter gjennomført den siste tiden med mål om å bedre samhandlingen mellom tjenestene i Ålesund. (Psykiatriveiledning i kommunal bolig er det andre.)

Liten kunnskap om hverandre

I 2009 avdekket en undersøkelse at kommunehelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten hadde liten kunnskap om hverandres fagområder.

-Det var lite fokus på vår felles bruker/pasient, synet på individuell plan var ulikt. Dessuten hadde og NAV, kommunene og DPS hadde ulike planer, og samhandlingsavtalen var lite kjent. Noen som kjenner seg i gjen i dette? spør Slyngstad.

Kuttet skjema

Nå er Individuell plan og samhandlingsverktøyene forenklet. Antall skjemaer og prosedyrer er redusert fra elleve til tre.

-De formelle kravene skal fortsatt være med i individuell plan, men vi gjør den mer fleksibel og enklere å bruke. Den kan f.eks. utvides etter behov, og det er mulig å legge inn aktuelle samarbeidspartnere, som f.eks NAV eller brukerens eget nettverk, etterhvert som de kommer inn i bildet, sier Slyngstad.

 

 

 

NAPHAs konferanse om samhandling 2012

27.-28. September, 2012 på Gardermoen

Arrangør: NAPHA

Deltakere fra samhandlingsprosjektene som NAPHA er kontaktinstans for. ¨

 

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen