Publisert: 10. oktober 2012
Anne Grethe Klunderud (t.v.) og Brede Bøe (t.h.), prisvinner, Åpenhetsprisen 2012
VERDENSDAGEN FOR PSYKISK HELSE: -Åpenheten har ikke kostet meg noe. Jeg har imidlertid stor respekt at dette kan være vanskelig. Ikke alle er i den posisjonen at de kan skrive en kronikk om helseproblemene sine, og få oppmerksomhet om dette, sier Brede Bøe (t.h.), som fikk pris av Mental Helses Anne Grethe Klunderud (t.v.)(FOTO: Birgitte Finne Høifødt, Mental Helse)

Brede Bøe fikk Åpenhetsprisen

Brede Bøe fikk Åpenhetsprisen

-Åpenheten har gjort meg godt, sier Bøe. I dag, på Verdensdagen for psykisk helse, fikk han Mental Helses Åpenhetspris.

Åpenhet er god medisin, skrev Mental Helse, da organisasjonen delte ut prisen i dag tidlig i TV2s God morgen Norge - studio.

Verdensdag over hele landet

Utdelingen av Åpenhetsprisen er en av mange arrangementer under Verdensdagen for psykisk helse i dag, 10. oktober. Over hele landet foregår det lokale arrangement.

Hva skjer under Verdensdagen der du bor?

Pris til Brede Bøe

Bakgrunnen for at Brede Bøe får Åpenhetsprisen 2012, er kronikken hvor han sto fram som bipolar, HIV-positiv og med et alkoholproblem tidligere i høst.

-Verdig vinner

 -Vi har en verdig vinner i år. Ikke bare er han åpen selv, men han formidler hvilke positive effekter det kan ha for deg som menneske, sier Anne Grethe Klunderud, landsleder i Mental Helse.

Åpenhetsprisen deles ut hvert år til en person som har gjort et særlig bidrag for å skape åpenhet om psykisk helse. Med Åpenhetsprisen ønsker vi å bidra til større åpenhet og kunnskap om psykiske lidelser, samt rive ned fordommer om slike sykdommer.

Den kan deles ut til enkeltpersoner eller grupper som har gjort en spesiell innsats innenfor synliggjøring av åpenhet om psykisk helse. Kandidatene må ha markert sin åpenhet på en fordomsfri og inkluderende måte og som har vært med på å redusere fordommene rundt psykiske lidelser.

 

Verdensdagen for psykisk helse

Verdensdagen for psykisk helse er en årlig markering som holdes over hele verden den 10. oktober.

Årets tema er "Vær med! Spre kunnskap og snakk sammen". Les mer på Verdensdagen.no.

600 ARRANGEMENTER: Verdensdagen for psykisk helse 2012 ønsker å øke kunnskapen om lokale helsefremmende tiltak. Tilsammen foregår det rundt 600 arrangementer ulike steder i landet i hele perioden fra slutten av september til slutten av oktober.- Vi oppfordrer folk til å bruke kalenderen vår og sjekke ut hva som skjer der de bor, sier prosjektleder Rikke Philippi.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen