Mental Helses hjelpetelefon er 20 år. Hele 750 000 samtaler om utfordringer, kriser og ensomhet er det blitt så langt.
En evaluering av tilbudet, gjort i forbindelse med 20-årsjubileet, viser at Hjelpetelefonen hjelper brukerne til å takle utfordringer og alvorlige kriser.
-Hjelpetelefonen er en døgnbemannet tjeneste. Det er det som skiller oss fra det offentlige hjelpeapparatet. Dette er ikke et tilbud du må vente på time for å kunne bruke. Man kan få kontakt når man trenger det, sier Inger Ellingsen, daglig leder ved Hjelpetelefonen, til Mental Helses nettside.
Det gratis telefontilbudet mottok sin første innringning kl 0700 den 19. oktober 1992. 20 år etter er det blitt hele 750 000 samtaler.
Stadig økt pågang har også skapt utfordringer.
-Det er særlig de som har brukt å ringe Hjelpetelefonen over år som uttrykker at det har blitt vanskeligere å komme igjennom på telefonen, sier Ellingsen.
To nettjenester har senere kommet til: Skrive- og vennetjenesten Sidetmedord.no, og kameratstøtte.no, som retter seg mot veteraner og deres pårørende.
Det var ett av poengene, da Fremsam, nettverk for helsefremmende samfunn, arrangerte nettverkssamling om bærekraft og folkehelse.
– Vi vil forske på hvordan deltakerne opplever å komme tilbake til arbeidsstedet sitt med «naturen i ryggsekken», sier Lerstein og Jones
– Spesialisthelsetjenesten var god å ha, da midlene rant ut, og kommunene ikke klarte å prioritere å støtte Recovery Ressursbase
– Det kan demme opp for negativ utvikling, både menneskelig og økonomisk, sier Petter A. Linstad, folkehelsekoordinator i Eidskog kommune.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?