Publisert: 24. oktober 2012
Styreleiar i Helse Vest, Oddvard Nilsen (t.v.) og prisvinner Solfrid Raknes
PRISVINNER: Psykolog Solfrid Raknes (t.h.) mottok Innovasjonsprisen fra styreleder i Helse Vest, Oddvard Nilsen. FOTO: Kjetil Alsvik.

Vant pris for psykologisk førstehjelpsskrin

Vant pris for psykologisk førstehjelpsskrin

Psykolog Solfrid Raknes har fått Helse Vests innovasjonspris for å ha utviklet verktøyspakken "Psykologisk førstehjelp" for barn og unge.

-Vi har en utfordring når det gjelder barn og unge som har problem med psykisk helse, og det er bra at helsefremmende arbeid og forebygging av psykisk helse blir satt pris på. Jeg er veldig stolt, sier Solfrid Raknes til Helse Vests nettside.

Barn og unge

Raknes jobber ved Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk ved Voss sjukehus. For to år siden ga hun ut Psykologisk førstehjelp ungdom og Psykologisk førstehjelp barn.

De to skrinene er verktøyspakker som skal hjelpe barn og unge med å takle vanskelige tanker og situasjoner.

Røde og grønne tanker

Førstehjelpsskrinene inneholder blant annet rollespillfigurer, enkle instruksjoner og scenarier, og såkalte hjelpehender. Hjelpehendene brukes til å snakke om grønntanker og rødtanker, som symboliserer henholdsvis gode og vonde følelser.

-Vi har lært opp om lag 3500 personer til å bruke skrinet, og dette arbeidet fortsetter, sier Raknes.

-Samfunnsnyttig

Juryen for Innovasjonsprisen mener «Psykologisk Førstehjelp» er et samfunnsnyttig produkt, som kan brukes både for barn og unge som har utviklet psykiske problemer, og for å håndtere hverdagsproblemer før de utvikler seg.

For proffer og foreldre

Skrinene fås kjøpt i vanlig bokhandel. De blir brukt av fagfolk som blant andre helsesøstre, ansatte i PPT-tjenesten og skolehelsetjenesten.

Også for foreldre som ønsker å snakke med barna sine om vanskelige ting kan skrinene være et godt verktøy.

Psykologisk førstehjelp ungdom, omslag.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen