Publisert: 01. februar 2013
Wenche ten Velden Hegelstad
GLAD PRISVINNER: Wenche ten Velden Hegelstad er førsteforfatter av TIPS-artikkelen, som ble presentert på forsiden av «The American Journal of Psychiatry» i april 2012. FOTO: TIPS Stavanger.

Beste psykisk helse-artikkel 2012

Beste psykisk helse-artikkel 2012

Forskningsrådet har kåret en artikkel om Tidlig Intervensjon ved Psykose (TIPS) til den beste norske forskningsartikkelen innen psykisk helse i 2012.

-Prisen er en stor overraskelse for meg og mine gode kollegaer. Det er fantastisk hyggelig og inspirerende å få. Det gjør at jeg har veldig lyst til å fortsette med forskning på dette spennende området, sier førsteforfatter Wenche ten Velden Hegelstad, til Stavanger Universitetssjukehus´ nettside.

Fikk 100 000 kroner

Prisen på 100 000 kroner ble delt ut denne uka av  Norges forskningsråds program for forskning om psykisk helse, under  den 26. norske forskningskonferansen innen psykisk helse i Os.

På forsiden av prestisje-tidsskrift

Artikkelen ble presentert på forsiden av «The American Journal of Psychiatry» i april 2012, og omtalt på lederplass  i tidsskriftet.

Den tar for seg ti års oppfølging og resultater av tidlig intervensjon.

Dobbelt så mange ble "recovered"

30 prosent av pasienter med psykoselidelser som har fått tidlig behandling gjennom TIPS-prosjektet i Stavanger, var ifølge studien "recovered" ti år etter at de fikk sin første psykose.

Blant pasienter som ikke fikk tilsvarende tilbud var til sammenligning 15 prosent "recovered" ti år etter psykosen.

"Recovered" betyr å ha vært fri for symptomer over lengre tid, minst et halvt år, og at man fungerer bra i hverdagen.

-Kronen på verket

-Dette er en stor ære for hele prosjektet og på en måte kronen på verket, sier Jan Olav Johannessen, sjefslege ved Psykiatrisk divisjon, til sykehusets nettside.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen