Fire av fem sier de opplever bedring etter å ha fått hjelp av Familiehjelpa i Stange kommune. Mange faggrupper samarbeider der om å hjelpe familier til barn som sliter.
-Vi vil unngå å skyve familiene mellom de ulike faggruppene. Får vi en henvendelse, er det familiens behov som avgjør hvem som til syvende og sist yter hjelp, sier psykologspesialist og faglig leder for Familiehjelpa, Birgit Valla, til Psykologforeningens nettside.
Hedmarkskommunen Stange har valgt å komponere et lag av ergoterapeut, barnepleier, psykisk helsearbeider, helsesøster, familieterapeut, miljøterapeuter og psykologer. Dette for å sikre at familier til barn som sliter får den hjelpen de trenger, og ikke blir kasteballer i systemet.
-Det som betyr noe, er å finne den riktige personen til hver familie, sier Valla.
Tjenesten jobber bevisst med nettverket rundt barna.
-Vi får mer ut av ressursene om vi også hjelper dem som omgås barna til daglig: Foreldrene, lærerne og barnehagepersonalet. Det er først og fremst de som kan legge forholdene til rette for at barna blir trygge og får et sterkere psykologisk immunforsvar, sier Valla.
Familiehjelpa sørger for tilbakemelding fra brukerne ved hjelp av metoden Klient- og resultatstyrt praksis (KOR).
Resultatene for 2012 viser at:
Les mer på Psykologforeningens nettside.
Det var ett av poengene, da Fremsam, nettverk for helsefremmende samfunn, arrangerte nettverkssamling om bærekraft og folkehelse.
– Vi vil forske på hvordan deltakerne opplever å komme tilbake til arbeidsstedet sitt med «naturen i ryggsekken», sier Lerstein og Jones
– Spesialisthelsetjenesten var god å ha, da midlene rant ut, og kommunene ikke klarte å prioritere å støtte Recovery Ressursbase
– Det kan demme opp for negativ utvikling, både menneskelig og økonomisk, sier Petter A. Linstad, folkehelsekoordinator i Eidskog kommune.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?