Publisert: 23. april 2013
Eli-Anne Willard
TRYGGHET VIKTIG: -Fokus er at trygge barn blir trygge voksne, som blir trygge foreldre som får trygge barn, sier Eli-Anne Willard, som mener Sarpsborg kommune har et godt tilbud til barn som har foreldre med psykiske problemer eller rusproblemer. FOTO: Privat.

-Trygge barn blir trygge voksne

-Trygge barn blir trygge voksne

Intervjustafetten "Psykisk helsearbeid Norge rundt". Etappe 39: Sarpsborg kommune.

Navn: Eli-Anne Willard.

Jobb: Psykiatrisk sykepleier i Sarpsborg kommune.

Utfordret av: Bente Brauten, Overhalla kommune.

Sender stafettpinnen videre til: Liv Håkedal Skjæveland, Arendal kommune.

-Skildre kommunen din med tre ord:

-Solrik, hyggelig, imøtekommende.

-Hva er det beste med jobben din?

-Jeg jobber som psykiatrisk sykepleier på kompetansesentret for rus og psykisk helse (KORPH), i lavterskel psykisk helse. Vi jobber for rask innsats, målrettet og kortvarig sammen med brukerne, og det synes jeg er utrolig spennende. Å få være med brukerne et stykke på veien er meningsfullt. Vi vet aldri hvordan dagene blir, og det gir meg energi. Jeg lærer mye om meg selv og egne reaksjoner gjennom jobben min. Psykisk helsearbeid er det fagområdet jeg synes er mest spennende innenfor helse, slik at jeg opplever at jeg er på den plassen jeg passer best og som gir meg mye.

-Og hva er det verste?

-Tidsklemma som man innimellom kan føle at man står i, er kanskje det verste. Jeg har jobbet i Sarpsborg kommune bare siden 14.januar, så foreløpig er alt bare nytt og spennende. Det som er utfordrende når en er ny, er å bli kjent i organisasjonen, få kjennskap til alle ulike tilbud som finnes, og bli kjent med samarbeidspartnerne. Heldigvis har jeg mange gode og flotte kolleger som deler sin kunnskap.

-Nevn en ting du mener kan gjøre det psykiske helsearbeidet i kommunene bedre:

-Det må jobbes mer ut fra et barne- og familieperspektiv, og fokuseres mer på pårørende. Det må utvikles gode forebyggende tiltak i forhold til barn hvor en av foreldrene sliter med psykiske problemer eller rusproblemer.

-Nevn et tiltak din kommune er involvert i som du vil framheve?

-Kommunen har et godt tilbud til barn som har foreldre med psykiske problemer  eller rusproblemer. Blant annet jobber vi godt gjennom individuelle samtaler, familiesamtaler eller grupper. Fokus er at trygge barn blir trygge voksne, som blir trygge foreldre som får trygge barn. 

-Hva synes du om NAPHAs kunnskapsbase www.psykiskhelsearbeid.no?

-Jeg synes den er veldig bra, og har benyttet den mange ganger. Både i forhold til nyheter som dere skriver om, men også når jeg har søkt etter spesielle tema eller områder innenfor psykisk helse. Spesielt liker jeg at den har profil på Facebook, slik at jeg blir oppdatert på nyhetene hver gang jeg er på Facebook.

-Et annet nettsted du kan anbefale?

-Voksne for barn, Barns beste, Helsenorge.no.

-Gi terningkast til regjeringens innsats for psykisk helse:

-2. Det er innimellom mange fine honnørord, men øremerkingen av tilskudd til psykisk helse ble avsluttet altfor tidlig. Mange kommuner etablerte og utviklet gode psykisk helsetjenester både i forhold til barn, unge, voksne og deres familier i opptrappingsperioden. Kommunene var på god vei i forhold til åpenhet, synliggjøring og det å bryte ned tabu, samt å gi rask og riktig psykisk helsehjelp til kommunens innbyggere. Men nå opplever mange kommuner at sparekniven også berører dette fagfeltet, og tjenestetilbudet må reduseres.

-Hva gjør du selv for å ta vare på din psykiske helse?  

-Jeg er fysisk aktiv, bruker tid sammen med familie og venner, er ærlig og åpen på hvordan jeg har det i forhold til de som står meg nær, gjør ting jeg liker og trives med som å strikke, hekle, sy - og så leser jeg mye – både fag og skjønnlitteratur. Ellers opplever jeg ofte at musikk berører mine emosjonelle strenger, og det gjør også godt.

-Anbefal en bok, film eller annen god kultur:

-Ettersom jeg har flyttet til Fredrikstad må jeg være litt lokalpatriot og si Jan-Erik Fjells Tysteren, - og så liker jeg Camilla Läckberg da.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen