Publisert: 08. mai 2013
Kaos- Mening - Underveis forside hefte
ANMELDER HEFTE: I dette blogginnlegget gir Odd Volden en "dundrende inhabil" anmeldelse av heftet Kaos - Mening - Underveis, som er laget i samarbeid mellom erfaringskonsulenter og fagfolk. Heftet handler om de psykiske utfordringene som noen barn og unge strever med. FOTO: ABUP - Avdeling for barn og unges psykiske helse ved Sørlandet sykehus HF.

Ja til virkelighetsnær informasjon

Ja til virkelighetsnær informasjon

Hefter og brosjyrer om lokale forhold, lokale brukere og lokale fagfolk trengs det mer av, på bekostning av generelle diagnose- og rettighetsbrosjyrer og "husordensregler", mener NAPHA-blogger Odd Volden.

-Det blir spennende å se hvilken effekt det har for barn og unge i risikosonen og deres pårørende at reportasjene tar utgangspunkt i lokale forhold, lokale brukere og lokale fagfolk. Det er mitt håp at dette gjør det lettere for andre unge å identifisere seg med de intervjuede, og å relatere seg til de aktuelle tjenestene, skriver Odd Volden i et nytt blogginnlegg, der han anmelder heftet Kaos – Mening – Underveis

Ungdom og psykisk helse

Heftet – som handler om ungdom og psykisk helse – mener han er en motsats til generell og lite virkelighetsnær informasjon preget av ekspertspråk.

-Hvordan kan vi vite hva vi trenger hvis vi ikke vet hva vi har lov til å forvente, og hvilke valgmuligheter som finnes? Hvordan skal vi finne det som passer best for oss når informasjonen stort sett består av diagnose- og rettighetsbrosjyrer og ”husordensregler”, spør Volden.

-Dundrende inhabil

Heftet har hatt en redaksjon bestående av fagfolk og erfaringskonsulenter. Volden understreker at han er temmelig inhabil i forhold til å anmelde heftet:

-Jeg har selv hatt ideen til heftet. Jeg har vært medlem av redaksjonen. Jeg er derfor dundrende inhabil som anmelder. Men siden vi nå en gang lever i et land av inhabile, og siden det allerede er mange Tordenskjolds soldater på feltet, tar jeg sjansen på å gi noen smakebiter fra heftet, og kanskje komme med noen forsiktige refleksjoner, skriver han.

ODD VOLDEN
  • Odd Volden er brukeraktivist og faglig rådgiver i NAPHA.
  • Han holder et skarpt blikk på psykisk helse, og blogger jevnlig på napha.no
NAPHA-blogger Odd Volden.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen