Antall unge på sosialhjelp er redusert med 30 personer på bare få måneder i to bydeler i Trondheim. Årsak: Alle 18-25-åringer som søker sosialhjelp må først innom det nye Jobbhuset for å kartlegge ressursene sine og delta på jobbkurs.
-Jobbhuset har gjort absolutt alt i livet mitt bedre. Før var jeg isolert i leiligheten min, slet med psykiske plager og hadde lite nettverk. Nå har jeg fått utfordringer, et sosialt nettverk, og mer tro på meg selv, sier Mie.
Hun er en av ungdommene som har fått hjelp fra Jobbhuset i Trondheim, et tilbud opprettet i januar i år i samarbeid mellom NAV Midtbyen og NAV Østbyen.
Mie forteller i en ny artikkel på psykiskhelsearbeid.no at hun gjennom Jobbhuset har fått hjelp til å finne praksisplass hos en ordinær arbeidsgiver. Hun har også begynt å lage langsiktige planer for livet sitt, som innebærer både utdanning og jobb.
-Vi ønsker å være et sted der ungdom, arbeidsgivere, kommunalt ansatte, ansatte i DPS og arbeidsmarkedsbedrifter kan henvende seg, sier Sverre Aasbak, ansatt ved Jobbhuset.
På bare få måneder har det nye tilbudet sørget for at det er 30 færre sosialhjelpsmottakere i alderen 18-25 i de to bydelene det dekker.
Resultatene oppnår Jobbhuset gjennom følgende måte å jobbe på:
-Ved å få de unge til å åpne seg, ser vi alle ressursene som finnes i gruppa, sier kursholder Karin Lysø i et intervju med nrk.no.
Hun forteller også om god kontakt med byens arbeidsgivere.
-Alle som vil kommer seg ut i jobb, sier hun til NRK.
Det var ett av poengene, da Fremsam, nettverk for helsefremmende samfunn, arrangerte nettverkssamling om bærekraft og folkehelse.
– Vi vil forske på hvordan deltakerne opplever å komme tilbake til arbeidsstedet sitt med «naturen i ryggsekken», sier Lerstein og Jones
– Spesialisthelsetjenesten var god å ha, da midlene rant ut, og kommunene ikke klarte å prioritere å støtte Recovery Ressursbase
– Det kan demme opp for negativ utvikling, både menneskelig og økonomisk, sier Petter A. Linstad, folkehelsekoordinator i Eidskog kommune.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?