Publisert: 20. juni 2013
Petter Nilsen, forfatter av boka
PETTER NILSEN: Forfatter av boka "Utenpå meg selv", utgitt på Haugenbok.

Utenpå meg selv

Utenpå meg selv

Petter Nilsen har skrevet om sitt liv med en diagnose og sin vei tilbake til livet etter innleggelser.

Boken Utenpå meg selv handler blant annet om diagnosen Paranoid Schizofreni, tvang, angst, depresjon, mestring og veien tilbake til livet etter innleggelser.

Napha.no har møtt forfatteren, Petter Nilsen, som i dag lever han et aktivt liv, holder foredrag og deltar i arbeidslivet. Han håper at historien hans kan hjelpe andre, og vise at det kan gå bra selv om man har en psykisk lidelse. 

-Jeg håper også fagfolk kan dra nytte av boken, og at andre kan lære mer om å leve med en psykisk lidelse, forteller han.

Boken er hans eget verk. Ingen "ghostwriter" har drevet den frem.  

-Jeg har gjort alt arbeid med boken selv, og det er en ærlig historie, sier forfatteren Petter Nilsen.

En slags terapi

Skrivearbeidet har i seg selv vært et stykke læring, mestering og empowerment.  

-Å skrive boken var på mange måter en slags terapi. Jeg så da hvor langt jeg er kommet, og at jeg har tatt veldig mange riktige og viktige valg. Det minnet meg også på hva jeg hadde vært gjennom, og hvor mye jeg har klart på tross av det, sier Nilsen.

Erfaringskompetanse på veien

Behandlingsapparatet og Erfaringskompetanse.no ga ham et puff.

-Etter at jeg var innlagt i 2008, begynte jeg å skrive om mine erfaringer. Behandleren min og andre fagfolk leste dette og mente det var veldig bra. Jeg sendte det derfor til Erfaringskompetanse, som publiserte det på siden sin, forteller Petter Nilsen.

Helseministeren har boka

Da boken kom ut 22. mai, deltok forfatteren i et møte mellom Vinderen DPS, omsorgsminister Jonas Gahr Støre og arbeidsminister Anniken Huitfeldt.

-Etter møtet ble vi intervjuet av TV2, og da spurte Gahr Støre hva boken handlet om, og ba meg sende den til ham når den var klar. Så det har jeg gjort, smiler forfatteren.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen