Publisert: 09. juli 2013
Solnedgang over vann
KNEP: -Jeg har klart å stoppe depresjoner før, og jeg skal få det til denne gangen også. Ut i naturen, sitte ved vannet, meditere, ha samtaler med gode venner og familie, nok søvn og ro, så sklir det nok over igjen, skriver Rigmor Galtung. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com.

Om å stanse en depresjon

Om å stanse en depresjon

NAPHA-blogger Rigmor Galtung skriver om å synke ned i depresjon, og om knepene hun bruker for å komme ut av den igjen.

-Jeg er en «has been», som bare lever på gamle minner om den gang folk kom for å se og le av meg på scenen. Den gangen jeg ennå ikke hadde vært syk, og ikke måttet avlyse noe. Da jeg sto der oppe i rampelyset og strålte! Den gangen jeg var «vellykket»»!

Slike negative tanker fyller Rigmor Galtungs hode når en periode med depresjon nærmer seg. I blogginnlegget "Æsj" skriver hun om hvordan hun kjemper i mot disse tankene.

-Ingen kan overbevise meg

-Det verste er at ingen kan overbevise meg om at denne versjonen av virkeligheten ikke er sann. Jeg er ikke bare slem og en taper på alle områder. Men når depresjonen begynner å få tak, er det det jeg innbiller meg, og det er kjempeskummelt, skriver hun.

Har noen knep

Etterhvert har hun funnet noen knep hun bruker for å komme seg ut av situasjonen.

-Jeg har klart å stoppe depresjoner før, og jeg skal få det til denne gangen også. Ut i naturen, sitte ved vannet, meditere, ha samtaler med gode venner og familie, nok søvn og ro, så sklir det nok over igjen, håper hun.

  • Les hele blogginnlegget "Æsj"
RIGMOR GALTUNG
NAPHA-blogger Rigmor Galtung.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen