NAPHA-blogger Rigmor Galtung skriver om å synke ned i depresjon, og om knepene hun bruker for å komme ut av den igjen.
-Jeg er en «has been», som bare lever på gamle minner om den gang folk kom for å se og le av meg på scenen. Den gangen jeg ennå ikke hadde vært syk, og ikke måttet avlyse noe. Da jeg sto der oppe i rampelyset og strålte! Den gangen jeg var «vellykket»»!
Slike negative tanker fyller Rigmor Galtungs hode når en periode med depresjon nærmer seg. I blogginnlegget "Æsj" skriver hun om hvordan hun kjemper i mot disse tankene.
-Det verste er at ingen kan overbevise meg om at denne versjonen av virkeligheten ikke er sann. Jeg er ikke bare slem og en taper på alle områder. Men når depresjonen begynner å få tak, er det det jeg innbiller meg, og det er kjempeskummelt, skriver hun.
Etterhvert har hun funnet noen knep hun bruker for å komme seg ut av situasjonen.
-Jeg har klart å stoppe depresjoner før, og jeg skal få det til denne gangen også. Ut i naturen, sitte ved vannet, meditere, ha samtaler med gode venner og familie, nok søvn og ro, så sklir det nok over igjen, håper hun.
Det var ett av poengene, da Fremsam, nettverk for helsefremmende samfunn, arrangerte nettverkssamling om bærekraft og folkehelse.
– Vi vil forske på hvordan deltakerne opplever å komme tilbake til arbeidsstedet sitt med «naturen i ryggsekken», sier Lerstein og Jones
– Spesialisthelsetjenesten var god å ha, da midlene rant ut, og kommunene ikke klarte å prioritere å støtte Recovery Ressursbase
– Det kan demme opp for negativ utvikling, både menneskelig og økonomisk, sier Petter A. Linstad, folkehelsekoordinator i Eidskog kommune.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?