–Vi tror på kombinasjonen av behandling og arbeid, sa arbeidsminister Anniken Huitfeldt da regjeringen før helga la frem "Oppfølgingsplan for arbeid og psykisk helse 2013–2016".
-Vi ser at å komme tilbake i jobb tidlig kan bidra til at folk blir fortere friskere. Med denne oppfølgingsplanen viser vi at vi ser psykisk helse, arbeid og kunnskap mer i sammenheng, sier Huitfeldt i en pressemelding.
9. august presenterte hun og helseminister Jonas Gahr Støre en egen oppfølgingsplan for arbeid og psykisk helse.
-Arbeidsdepartementets satsing omfatter 230 millioner kroner. Helsedepartementets satsing omfatter 51 millioner kroner. Regjeringens satsing er økt med 20 millioner. Innsatsen er utvidet med tiltak innenfor Kunnskapsdepartementets ansvarsområde, står det i pressemeldingen.
Oppfølgingsplanen skal bidra til å samordne bistand fra arbeids- og velferdssektoren og helse- og omsorgsektoren, overfor personer med psykiske lidelser og rusproblemer.
Dette er noen av tiltakene som fremheves i planen:
Det var ett av poengene, da Fremsam, nettverk for helsefremmende samfunn, arrangerte nettverkssamling om bærekraft og folkehelse.
– Vi vil forske på hvordan deltakerne opplever å komme tilbake til arbeidsstedet sitt med «naturen i ryggsekken», sier Lerstein og Jones
– Spesialisthelsetjenesten var god å ha, da midlene rant ut, og kommunene ikke klarte å prioritere å støtte Recovery Ressursbase
– Det kan demme opp for negativ utvikling, både menneskelig og økonomisk, sier Petter A. Linstad, folkehelsekoordinator i Eidskog kommune.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?