Publisert: 23. august 2013
Høst
LETTERE OG LETTERE: Hver høst har gått lettere og lettere, og frykten blitt mindre. Hva kan det komme av? Jeg tror det handler om flere ting: Jeg har blitt eldre, fått adekvat behandling, og de rundt meg har også fått flere verktøy til å hjelpe meg med, skriver Rigmor Galtung. Illustrasjonsbilde: www.colourbox.com.

Når høsten kommer

Når høsten kommer

Hver gang NAPHA-blogger Rigmor Galtung har "falt ned i det stummende mørket inni mitt eget hode", har det vært høst. Men nå har både hun og de rundt henne fått bedre verktøy til å møte utfordringene med.

-Egentlig gruer jeg meg alltid litt til høsten. Første gangen jeg ble syk var det høst, og andre, tredje, fjerde…. Det har alltid vært mørkt og kaldt ute når jeg har falt ned i det stummende mørket inni mitt eget hode.., skriver Rigmor Galtung i blogginnlegget "Når høsten kommer".

Annus horribilis  

Det var en høst hun fikk sin verste depresjon.

-Den depresjonen som til slutt gjorde meg psykotisk. Da jeg hadde gått ubehandlet i nesten et halvt år, og ble innlagt for første gang. 2002 var et annus horribilis  for mitt vedkommende. Jeg ble alene med en treåring, jobben min var like ustabil som den alltid hadde vært, og jeg hadde ingen å lene meg mot lenger, skriver hun.

-Flere verktøy

Selv om problemene ofte har kommet om høsten, har det etter hvert gått lettere og lettere, og frykten for å bli syk er blitt mindre.

-Jeg tror det handler om flere ting: Jeg har blitt eldre, fått adekvat behandling, og de rundt meg har også fått flere verktøy til å hjelpe meg med når jeg er i ferd med å gli inn i mørket, skriver Galtung.

 

RIGMOR GALTUNG
NAPHA-blogger Rigmor Galtung.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen